nedjelja, 6. rujna 2009.

Update 6/9/2009

Pošto nisam dugo postao novi blog evo kratkog update-a na situaciju. Trenutno crvenilo na licu je pod kontrolom a u vlasištu je kaos i navodi me na zaključak da su nepovezani jedno s drugim, no i dalje eksperimentiram s raznim dodacima i pokušavam naći uzrok iako i mislim da je problem u jetri i njenoj toksičnosti. Najbolji primjer je boražino ulje od kojeg mi se crvenilo pogorša bez obzira na prehranu a kasnije sam saznao i zašto - Borage oil preparations contain small amounts of chemicals called alkaloids which can be toxic to the liver tj. ulje sadrži alkaloide koji mogu biti toksični za jetru.
Jedan od mogućih uzroka je i leaky gut odnosno crijeva koja propuštaju čestice hrane u krvotok i time nas truju što je možda djelomično točno kod seboreje/psorijaze.
Što se tiče prehrane kruh definitivno ne igra ulogu kod seboreje na licu jer postoji dani kad se crvenilo gotovo u potpunosti povuče na par dana iako sam intenzivno jeo kruh a nekad kada sam ga izbacio imao sam spontana izbijanja. Kod mene se i dalje rade izmjene izbije-povuče se i tako non stop no napredak je u tome što su ti razmaci sve veći i koža mi je sve zaglađenija.
Stanje se definitivno pogorša od mlijeka, šećera i majoneze i zato sam to izbacio.
Zasada stanje ide na bolje no kad budem imao konkretnije rezultate onda ću napisati detaljno koje preparate sam trošio i što djeluje a što ne zato i dalje vam ostaje neki od vama isprobanih metoda za kontrolu jer znam kako je kad se otme kontroli i kad bukne na licu, dao bih svaku kunu samo da se povuče. Na svu sreću ta vremena sa takvim ispadima su iza mene i zato ne odustajte, budite uporni jer na kraju kad dođe do izlječenja sva muka se u trenutku zaboravlja.

Nema komentara:

Objavi komentar