subota, 11. veljače 2012.

Krema od magarećeg mlijeka





Dugo nisam pisao o kremama, stoga evo konačno jedan od naslova posvećen novo otkrivenoj kremi koju sam isprobao na prijedlog poznanika. Iako vidim da kozmetička industrija stidljivo plasira kao tobože prirodne kreme za sensitive kožu još uvijek nije to to.
Samo ću navest neke firme koje sam probao, nivea, afrodita pogotovo, onda alverde i lavera. Sve one imaju liniju sensitive ali jednostavno uvijek ima neki dodatni sastojak koji mi ne odgovara i nakon par dana mazanja stanje se krene pogoršavat, vraća se perutanje i crvenilo i onda dođete u situaciju da ne možete, pogotovo sad preko zime, ništa stavit na lice za njegu za vrijeme ove hladnoće a koža suha kao barut pa sam koristio ulje noćurka ili ružino ulje.
Konačno sam riješio i taj problem si našao takvu kremu koja jednim udarcem rješava sve u jednom. Radi se o kremi koja ima u sebi, osim određenih biljaka i magareće mlijeko. Znam da na prvu loptu zvuči čudno, jer i meni je u početku dok nisam malo dublje to proučio i vidio da ima smisla i da je zaista savršen odabir za glavni sastojak. Zašto? Odgovor je vitamin C! Oni koji su čitali na blogu o njemu sam pisao kako djeluje na kožu i da se čak može vatom direktno nanosit na kožu jer on rješava crvenilo instant. Nisam vidio puno krema sa vitaminom C, osim onih antiaging krema, jer tamo ga trpaju zbog kolagena koji je potreban da koža izgleda mladoliko no taj dio nas ne zanima, zapravo i da jer je to praktički bonus, ali bitno je to da je vitamin C antihistamin. Na dalje nije isti vitamin C u prahu u obliku askorbinske kiseline i prirodni. Prirodni je puno potentniji jer je već povezan sa mineralima i zato dugo drži što nama upravo i treba. Da ubacim jednu činjenicu o magarećem mlijeku mlijeku - sadrži šezdeset puta više vitamina C nego kravlje. A osim toga ima i niz drugih vitamina i minerala i sve to lijepo zapakirano u prirodnu masnoću! I sad netko neko kaže da prirodna nije savršena :) Rješenja su svuda oko nas samo ih treba ugledati.
Osim toga to mlijeko sadrži i druge vitamin tipa vitamin A, pa E al to više-manje sve znate da su oni potrebni koži jer već na uši svima izlaze jer ih trpaju proizvođači u sve kreme. No opet je kvaka ovdje jer nisu ubačeni sintetički u kremu nego su prirodni dio mlijeka!
Još jedna stvar koja je isto zanimljiva je da mlijeko sadrži omegu 3 i omegu 6 koji dodatno njeguju kožu i zadržavaju vlagu koja je potrebna perutavoj i upaljenoj koži.
Kremu koristim već neko vrijeme i mogu samo reći čista petica. U početku krema će se nekima možda činiti masnija ali kad se koža navikne nakon par dana brzo se upije i ostane samo meka koža. Par minuta nakon mazanja crvenilo potpuno nestaje a koža dobiva baršunast izgled. U početku lice izgleda masnije ali što se duže koristi masnoća se brže upija. U početku je to upijanje trajalo i pola dana da bi sad smanjilo na pol sata do sat vremena maximum. Krema nema mirisa što je po meni plus. Zašto plus? E tu se mnogi pobune kad čuju da nema mirisa. Miris je sam po sebi složena formula i sastoji se od desetke spojeva. Sintetički spojevi koji čine miris su fragrance zato su i jeftini, u biti većina tih komponenti u fragrancu je otrov i teška kemikalija koju definitivno ne želite u kremi pogotovo za seboreju! Kad se miris sastoji od prirodni komponenata onda dobijete parfum. Oni jesu prirodni jer su spojevi biljnog porijeka no ni to ne želite jer oni preko kože dospijevaju u organizam i mogu samo uznemiriti imunitet ili iziritirat kožu! Sad znate zašto svi naglašavaju na proizvodima velikim slovima NO FRAGRANCE.

Osim magarećeg mlijeka ima i druge biljke koje ciljano djeluju na kožu i tu sam najviše brinuo da neće koja od biljaka iritirati seboreju no ništa od toga, upravo suprotno.

Zašto pišem o ovoj kremi? Dugo sam tražio masnu kremu za po zimi a da ne pogorša seboreju. S ovom sam riješio i taj problem. Meni je koža po zimi inače dosta suha a pogotovo nakon tuširanja ako koristim agresivniji šampon tipa h&s. Sensibio je prelagana krema i ne pruža nikakvu zaštitu od hladnoće i njegu kože jer nema drugih sastojaka koji njeguju kožu. Jedina meni masna krema koja je bila OK  je svima poznata plava nivea koja je živa kemija i ako je koristim dobijem instant glavobolje i mučninu tako da pripazite što mažete po sebi jer prije ili kasnije sve to završi u nama. Koliko god glupo zvučalo ali o tome sam već pisao u prethodnim postovima. A o upijanju masnoće i težini te iste da ne govorim.
Tako da ova magareća krema ispunjava sve moguće kriterije, prirodna, ima hrpu prirodni sastojaka, masnija a opet lagana i koža ostane meka i glatka te što se mene tiče za seboreju dobiva palac gore.


Što se tiče tonika za čišćenje lica umjesto njega sam uzeo i sapun za lice isto od magarećeg mlijeka. Sapun je OK jer dubinski očisti kožu a ne uznemiri seboreju ali nakon njega obavezno mora ići krema jer zateže i isuši kožu što i nije problem jer tako i tako se to dvoje koriste u kombinaciji. Sapunu treba samo vlaga i ništa drugo, ostalo sve štima jer se ne pjeni previše i kad se čisti lice s njim gotovo kao da je nekakav losion a ne sapun.
Umjesto tonika mogu preporučit taj sapun jer ja koristim trenutno oboje i jako sam zadovoljan. Puno je prirodnije za kožu nego kemijski tonici.
Glavno pitanje gdje naručiti? Sve možete naručiti preko interneta (pitam se a što danas ne ide preko internetaJ) na stranici - http://www.magare.hr/proizvodi.html. Neven koji je "autor" tih proizvoda, ima obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (OPG Ciganović) te se potrudio pa je postavio i svoju web stranicu što je veliki plus danas tako da se može „čuti i glas malog čovjeka“.
Toliko od mene i lijepi pozdrav!

PS: Za one koji me stalno pitaju i čekaju rezultate od onda 2 proizvoda što sam obećao još malo strpljenja. Do kraja mjeseca bude i to, čekam da neke stvari sjednu na svoje mjesto.

by Viktor

Broj komentara: 27:

  1. Zanimljivo, i logicno ustvari, jer mitovi o kupanju Kleopatre i ostalih vladara kroz istoriju u mleku nisu nastali tek tako - tu ima tracka istine, a magarece mleko je upravo uz kobilino i najblize majcinom.

    Zapravo, umivanje i mazanje BILO kojim prirodnim izvorom MOZE da ima rezultata - sto znaci, nekome ce da lezi ono, nekome ovo... Mislim da bi covek video neke koristi i kad bi se redovno umivao samo kravljim mlekom. E sad jedini problem za seboreju je sto nesto moze da pogorsa crvenilo bez obzira na sve pa to zahteva dosta eksperimentisanja. Ipak mislim da se na duze staze isplati.

    Ja sam otkrio jos neke stvarcice koje mi odgovaraju - inace ove zime mi se javilo po prvi put ispod neka neki suvkast osecaj bez vidljivog crvenila ili perutanja, samo suv osecaj, sto resavam stavljanjem raznih ulja.

    Inace, shvatio sam da je poenta da NAMERNO mastim i isusujem kozu po potrebi. Znaci koza mi je po prirodi i masna i suva, e sad neko kaze nikako ulje po licu, a ja bas upravo to i radim - znaci razno ulje od baby ulja, preko ricinusovog do cickovog. Obicno posle pranja kose kada se koza isushi. Ima jos jedan trik - skuvati dosta vode i ubaciti neke chajeve, tipa nana ili kamilica, drzati lice tik iznad serpe i prekriti glavu peskirom da koza upija paru. To se moze raditi dok je i lice namazano uljem ili kremom da to sve lepse upije, usput cisceci pore. Onaj ostatak chaja koji ostane i kad se ohladi moze da se koristi za svakodnevno umivanje. AD kapi takodje lepo deluju, namazem ih kad je isusena koza, na nos, oko nosa ili obrva.

    Sve je ovo naravno samo nadogradnja na ishranu, fizicku aktivnost... Najveci problem je sto je ljudski organizam tako jedinstven ponaosob, pa ce nesto nekom delovati a drugome ne. Drugi problem je sto ima toliko "promenljivih cinilica", da cak i kad ste na pravom putu to moze da deluje pogresno ako vam bukne koza naprasno ili nesto slicno. Moguce je cak i da je seboreja, osetljiva koza, perutanje... samo nesto sto se manifestuje na isti nacin kod ljudi zbog totalno razlicitih uzroka, pa se lekari i ne upustaju u detaljniju analizu osim "kontrolisanja bolesti"

    OdgovoriIzbriši
  2. Nikola potpuno se slažem.
    Naravno da uvijek treba gledat na dugoročno, a današnja medicina radi baš suprotno. Trpaju nas kemikalijama od hrane pune aditiva i konzervanasa, šampona, sapuna, pasti za zube pune fluora, životinjsko meso puno hormona i bakterija koje su otporne na sve živo...
    Mi jesmo u prirodi i dio s nje, tu nema sive zone, onda jednostavno funkcionira i stvarno mi nije jasno kako smo došli danas do današnjeg položaja kad stvarno moraš biti presretan da naletiš na neki prirodni proizvod.

    Dobro si zaključio to s masnom kožom i čitao sam o tome, da iako je koža masna ustvari onda je suha i da je treba mazat s masnoćom!
    Seboreja je povezana s imunitetom o kojem doktori nemaju još uvijek pojma zato i tapkaju u mraku i ovo sve dosad što su otkrili je više manje bilo slučajno. Jetra=Imunitet i to je sva priča. Ako jetra ne radi dobro imunitet radi "greške" i onda se manifestiraju u obliku seboreje, psorijaze, crvenila, kvrga, oteknuća.....

    Zagovornik sam prirodnog jer nema alternative. Svaki sastojak ulazi kroz kožu i završava u nama. Ako se nema izbora i moramo poseći za industrijom onda nema druge jer koristi su veće od štete a kad gori pod petama daj šta daš.

    OdgovoriIzbriši
  3. hipo:
    kako si resio problem sa temenom i perutanjem?
    od kako sam letos prestao da perem kosu sa kelual samponom i presao na na head & shoulders imam peruti u ogromnim kolicinama a teme mi se zacrveni i svrbi ako 2 dana ne perem kosu.
    nekad mi je lice bilo problem ( drzim ga pod kontrolom sa uriage cu-zn ) a kosa uredu a sad je obrnuto.

    OdgovoriIzbriši
  4. Friško objavito ;)
    Upornim radom na hrani odnosno izbjegavanjem šećera i mliječni proizvoda i ona 3 suplementa i samo se povuklo. Danas ne trebam niti šampon protiv peruti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, poštovani supatniče:) I ja se godinama mučim sa seborejom s polovičnim rezultatima. Moram priznati da vam se divim kad ste se ovom problemu toliko posvetili. To je sigurno iziskivalo puno strpljenja, vremena i sredstava.
      Da sam prije nabasao na vaš blog bio bih puno bolje informiran.
      Tako bih znao da treba izbjegavati mliječne proizvode, iako ih se ja ne želim odreći. Već dvije godine seboreju držim pod kontrolom zahvaljujući carite maslacu. Lice je čisto, ali u vlasištu još imam dosta peruti. Koristim carite maslac isključivo iz organskog uzgoja i jako sam zadovoljan.
      Jedno pitanje, ako je za sve kriva jetra zašto morska voda pomaže? Kad sam na moru svi simptomi nestanu. Možda nam nedostaje neki ključni element kojim obiluje morska voda.
      Kolegijalan pozdrav!

      Izbriši
    2. Da dobro pitanje. Nije da nam nedostaje ključan element već je ključ u sastavu morske soli.

      "Morska je sol neobično bogata različitim sastojcima. Među osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina."

      "Morska sol ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija. National Pediatric Hospital već dugi niz godina uspješno koristi kupke sa morskom soli za liječenje i ublažavanje alergija."

      "Zbog svojih sastojaka, morska sol potiče metabolizam i izlučivanje štetnih tvari. Također potiče izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje jača, glatka, čvršća, mekša i zdravija."

      Mislim da sam time odgovorio na pitanje. Sol obavi sve to na površini ali problem i dalje ostaje unutra.

      Izbriši
  5. Danas je do mene stigla krema od magarećeg mlijeka.Nisam bio "živ" a da ne poručim.Sve pohvale Nevenu,na njegovoj poslovnosti,brzi mail odgovori i brza isporuka.Krema je tvrde konzistencije,drži se u frižideru.Nadasve je hidrantna.Kreće se sa probom,utisci za 14 dana.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super, javi kako će koža primit kremu, držim palčeve!

    OdgovoriIzbriši
  7. Poštovani, ispričavam se što se nisam potpisao u kometaru objavljenom 12.3.2012,04:21 (iako je pisan u prijepodnevnim satima)


    MIrko Pavić
    pavic.mirko1@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ali kako znaš da postoji problem ako nije vidljiv? Ako bismo bili u mogućnosti svakodnevno koristiti blagodati morske vode, jesmo li se riješili seboreje ako je više ne vidimo, ili je bolest još tu ali se ne pokazuje. Zar nam i nije cilj upravo to da se ne vidi. Ili misliš da bi djelovanje morske vode oslabilo s vremenom?
      I trebamo li se podvrgnuti nekim analizama stanja jetre, i kojima? Ako imamo toksičnu jetru i time kao posljedicu simptome seboreje, onda možemo biti sretni da nije nešto gore. Vjerujem da puno ljudi koji su došli u doticaj s teškim metalima imaju daleko teža oboljenja.
      I kako to da magareće mlijeko smijemo nanositi na kožu,(na kraju, ono je po svom osnovnom sastavu isto kao kravlje makar imalo daleko više korisnih nutrijenata) kad se zna da u roku od samo nekoliko minuta (neki kažu 6)sve što nanesemo na kožu dospijeva u krvotok.
      Nisi komentirao karite maslac! Meni je jako dobar i svakome bih ga preporučio, gore ne može biti. Probajte.
      Mirko

      Izbriši
  8. Ajmo po redu. Tko kaže da svaki problem mora biti vidljiv? Ustvari koliko bolesti je uopće vidljivo? Tvojim pitanjem i daljnjim komentarom aludiraš na to da su kožne bolesti same po sebi problem a ne simptom nekog drugog problema koji je skriven i pravi uzrok problema.
    Zar nije cilj da se seboreja ne vidi!????
    Pa to već govore zadnji 30 godina svi doktori, zato su i svi toliko pametni pa su stvorili kancerogene šampone i kreme, lasere i koješta drugog i sve u svrhu DA SE NE VIDI. Zato i jesmo tu gdje jesmo jer se ne rješava uzrok. Koža je slika unutarnjeg stanja i ništa više.
    To je PRIKRIVANJE a ne LIJEČENJE. Tijelo mora samostalno funckionirati onako kako je i zamišljeno bez ikakvih pomagala, makar to bila i morska voda u ovom slučaju, sve drugo je mlaćenje prazne slame.
    Djelovanje morske vode ne bi nikad oslabilo, jer lijepo ti gore piše, prirodan je antihistamin. Može se samo tvoja seboreja pogoršat.
    Dalje magareće mlijeko NIJE ISTO kao kravlje mlijeko. Da jest ne bi ga u Italiji na institutima koristili u svrhu istraživanja kao lijeka protiv alergija koja su prava pošast kod djece.

    S čime da testiraju jetru??? AST i ALT?? Malo morgen. Jetra obavlja 500 funkcija, znači tebalo bi dobro znati kako koja funkcija funkcionira i trebalo bi je testirat, znači 500 testova a na današnjem stupnju razvoja to će potrajat još barem nekoliko tisućljeća. Čak im je trebalo jedno stoljeće da uopće smisle ime za ovaj tip kože bolesti, napredak prve klase, nema šta.

    Idi kod bilo kojeg travara i svaki će ti reć uzrok je ili prljava krv ili oni malo pametniji prljava jetra. Što je to prljavo i odakle to dolazi i zašto je do toga došlo to ti neće nitko reći jer ne zna.
    Čak su i Kinezi zapisali u knjigama koje su stare 2000god uzrok je "vruća" jetra i propisali su koje biljke koristit.

    Sve metode na koje se ljudi oslanjaju su neprovjerene i ovise o sreći po pitanju seboreje. Ako ti neki travar da čaj i kaže ti da se sastoji od seta biljaka koje su za jetru i on tebi pomogne nikoga više ne zanimaju mehanizmi kako se to dogodilo i tu je greška jer opet smo na početku, znamo kako nešto djeluje no nismo shvatili problem. Dok god se to ne promijeni nema naprijed.
    Tolika tehnologija na raspolaganju a nismo s mjesta mrdnuli.

    Shea maslac je jedan od sastojaka u kremi od magarećeg mlijeka. Zove se i karite jer se taj maslac dobiva od plodova karite stabla iz Afrike. Sve što sam napisao o kremi se ujedno može i smatrati jednakim kao da sam napisao o shei maslac.

    OdgovoriIzbriši
  9. Da li je netko probao kozmetiku dr Haushka? Ja sam prije nekoliko dana počela koristiti i sjedne strane čini mi se kao da mi odgovara a sdruge se perutanje ipak pojavilo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kenan

    Viktore da li si cuo za ovu Dermalex kremu? Kazu da je dobra za psorijazu i seboreju, ali ja bih ipak htio cuti tvoje misljenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po sastojcima prolazi a sad kako će djelovat, dok ne probaš nećeš znati.

      Izbriši
    2. Viktore pomazu li kakvi tretmani za lice kod seboreje?

      Izbriši
  11. da li je neko koristio URIAGE D.S. gel za lice ili URIAGE MYCOGEL....evo razmišljam koju da kupim, ne podnosim mirise ni neke emulgatore u kozmetickim proizvodima.... do sada sam koristila HiPP djecji sampon i za kosu i za lice ali sad primjećujem da mi je to preblago posto je jako vruce i lice mi se više masti....pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osobno nisam koristio ali na stranicama proizvođača stoji ovo:

      Composition : TLR2-Regul Complex - Uriage Thermal Water - Piroctone Olamine - Glycerine - Shea butter.
      Fragrance-free - Paraben-free.
      High tolerance : Hypoallergenic - Non-comedogenic.

      Znači namjenito osjetljivoj koži tako da mislim nebi smjelo pravit probleme.

      Što se tiče šampona izbor je zaista velik. Sad se zaista može pronaći "organskih" šampona, pa tamo stoji na njima tipa GMO free, silikone free, fragrance free....
      Nije nužno koristit dječije iako znam da je teško pronaći idealan šampon.
      Ja sam isprobao hrpu šampona, pogotovo ove iz DM-a i Muellera ali niti jedan nije kao Florame.
      Mora biti dobro pogođen, ne smije mastit, ne smije isušit a pogotovo ne uzrokovat perut (što u mom slučaju rade ako imaju neko bilje u sebi).

      Izbriši
    2. Anonimno2/7/12 22:49

      hvala na odgovoru :), iako mi je ovaj dječji šampon Hipp jako dobar a isprobala sam do sada milijun raznih šampona, potražit ću ovaj što ti koristiš da i njeg probam....
      blog ti je jako dobar, hvala u ime svih masnih glava :))))...pozzzz
      MARIJA

      Izbriši
  12. Velikodusni pozdrav za Viktora... :) . Naime nedavno (prije nekoliko mjeseci) sam dobio identicne simptome koji karakteriziraju seoboricni dermatitis,naravno nisam odmah pridavao veliku paznju tome jer nisam imao vremena.Iako je sada vlasiste mirno,zelim uzeti stvar pod kontrilu,naravno koliko je u mojoj moci.Trazeci clanke po netu "naletio" sam na ovaj i bio sam zaintrigiran :).Jos jednom hvala Viktoru na trudu koji je ulozio i koji ulaze:).Procitao sam naravno sve postove u dva dana jer mi je bilo zanimljivo,iako sam neke stavri znao (opce),mnogo stvari sam tek saznao i prihvatio za tacne jer ima "logike" :)

    Eh sada sto se tice ovog naseg problema, ja sam pocetnik i trudit cu se da saznajem stvari u vezi njega.Moje trenutno misljenje se zasniva na tome da je problem izazvan iznutra (najvise me stavri upucuje na to,sto ne znaci da je tacno :)).Jos nista nisam uzimao od preparata iz vise razloga :) (1.stanje se smirilo,2.nisam odlucio sta uzimati,3.tek sam poceo).Ovaj problem sam naslijedio od oca.Kod njega stvar je bila smirena 20ak godina al bas smirena (nije se svana nista vidjelo sem peruti bez "uzarenog" vlasista).sada kada se to cudo vratilo ,zarista su samo na rukama.

    Citajuci zadnji post (uspjeli ekperimenti) zanima me onaj tretman : liver aid+propolis+zeleni caj,zapravo tacnije zanimaju me slike ambalaza ta dva proizvoda da se mogu bacit po apotekama i taj caj gdje naci :) ako nije frka da uslikas ambalaze i da uploadujes bilo gdje moze na mail kad mognes :)

    ja za sada mogu reci da stres(sekiracija) znatno doprinosi SD-u,(iz razloga sto slabi imunoloski sistem) iako se slazem da to nije uzrocnik ali jest podsticaj,isto tako i ne spavanje (mozda bas zbog one toksicnosti,sto nestigne organizam srediti :))

    Sve sto saznam u vezi ovog problema pisem ovdje,jer zajedno smo jaci :) do tada pozdrav svima :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema potrebe da ti slikam jer od toga nema puno koristi. Za liveraid imaš na googlu, firma je calivita i samo je jedan jedini liveriad (http://shop.omegalan.info/frontend/images/items/cali_liveraid.jpg). Što se tiče zelenog čaja (http://jppcollections.shop.wosbee.com/filemanager/productpicsthumb/3221picture1Upload.png) to sve ovisi o proizvođaču tako da kakvo god pakiranje bilo sadržaj mora bit isti. Isto je i s propolisom.
      Bitno da se stanje smirilo i da se to drži pod kontrolom.

      Izbriši
  13. Mene zanima dal li krema od magareceg mljeka pomaze kod psorijaze? Pojavila mi se nakon trudnoce, ali posto dojim bebu nezelim kreme koje imaju kemikalije koje utjecu na mljeko. Hvala

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne vidim razloga zašto nebi pomogla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima li ikakve sanse da se makne crvenilo sa lica na duzi period ako se nadje prava formula?

      Izbriši
  15. Zdravo svima,pošto se vrti nekoliko sličnih pitanja,evo copy-paste što sam odgovorio "Megy"
    "Bio sam na brodu,zato me skužajte što me nije bilo :)
    Živim u CG,i kada sam ja koristio Bioeliksir kapi i sirup,nije bilo zastupništva njihovog u CG,(sad ga imaju)već sam kupovao u Dubrovniku,a kad oni nijesu imali,poštom preko njihivoh BiH zastupništva.Nijesam bio na nikakvom pregledu,a kapi i sirup sam koristio prema upustvu.Ne smatram da je to nista revolucionarno u odnosu na druge detox preparate.Krema im je jako dobra.Uvjek sam okrećao glavu od toga da se seboreja reaktivira od "stresa",ali.... U običnom razgovoru,jedan Filipinac mi je predložio da probam neke preparate sa Patchouli uljem.Da napomenem,da mi je seboreja u dugom mirovanju,i da vrlo rijetko imam naznake crvenih pečata,koje lako kremom saniram.(bioeliksir).
    I tako nabavih sapun(kruti-tečni) i kremu sa pomenutim Patchouli uljem za jako smiješnu cijenu pd jednog proizvodlača iz engleske.Jako mi odgovara,da li stvarno ona kroz kožu prodire u krv i blokira trigere za seboreju,niti ću da pretpostavljam,niti ću da mislim više o tome,bitno je da "radi" na čisto prirodnom i organskom nivou."

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko dugo ti je seboreja u mirovanju?

      Izbriši
  16. Samo nigdje ne piše cjena

    OdgovoriIzbriši