petak, 20. srpnja 2012.

Innéov kapsule protiv peruti


Jedan od poduži eksperimenata koji je trajao 2 mjeseca u koji sam polagao velike nade no kao i dosada sve je bilo uzalud. Moram priznati da sam bio oduševljen načinom na koji su stručnjaci pristupili ovom problemu. Pa da malo pojasnim. 
Točnije radi se o probiotiku ST11 koji djeluje iznutra i bori se protiv seboreje. Puni naziv tog soja bakterija se zove  Lactobacillus paracasei. U više studija je dokazano da ta bakterija djeluje na imunitet (naravno miševa koji se uvijek koriste u studijama) i iz nekog razloga je u stanju ugasiti ili ublažiti upalu crijeva i ostalih upala kože te čak i potiče oporavak kože. Debelo sam istražio tu pozadinu i uvidio da sve ima smisla i logike. Naravno naručio te kapsule i nestrpljivo čekao rezultate koji se nikako nisu pojavljivali. U početku možda i je bilo neki pozitivnih pomaka i smislu poboljšanja probave i slično ali baš da sam vidio direktan utjecaj na peruti – nisam.

Sve one priče da čak nakon mjesec dana niti šampon protiv peruti više nije potreban se mogu zaboravit. Sve to super zvuči na papiru i ne sumnjam da ta bakterija ima pozitivnih efekata na imunitet čovjeka no baš da djeluje na seboreju – to ne stoji. Tako da i ovo ide na listu propalih eksperimenata u kojem je bačen novac i vrijeme.

Broj komentara: 110:

  1. Na nagovor moje doktorice kupio sam inneov tablete prije nekih par meseci,hmmm...i kupio pogrešne ,"inneov-za kvalitetniju kosu"...bezveze bacio 200 kn,tako da sam odustao od ponovne kupnje ovih tvojih,i sad se nekajem,iako su i meni delovale obećavajuće...kao i sve nove kreme,pomade i ostale pizdarije!
    Sad se nemažem s ničim i super mi je,zanemarivo peruti i to je sve,bio na moru,izlažem se suncu i ode sve samo od sebe,i zaboravio sam na seb.dermatitis!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isto kao i kod mene, što se više trudim ono sve gore, kad ne diram ništa bude OK a ovo sve dosad je samo bacanje love u vjetar. Zato sam i napisao ovo sve da drugi nauče na tuđim greškama a ne na svojima.

      Izbriši
    2. Anonimno7/5/14 23:38

      Ljudi, lek za seboreju na licu je sledeći INFRARED lampa za lice. Dakle INFRA-CRVENI zraci koji imitiraju Sunce. 2 puta dnevno ujutru i uveče po 6, 7 minuta, ne više i za nekoliko dana Seboreja polako nestaje. Budite uporni, ne preskačite...možete tretirati i uši (ko ima po ušima). Što se tiče nekih dodatnih stvari, možete jednom u 2, 3 dana da nanesete masku za lice na obolela mesta - 1 supena kašika čistog livadskog meda i 1,5 supena kašika cimeta. Dobro izmešati da se povežu i mazati obolela mesta i držati po 2, 3 sata...ko ima vremena i duže...ispirati mlakom vodom. U sve ovo možete da ubacite kupku za lice ali i kožu glave... ujutru se umijte sledećom kupkom - u 2 dl ključale vode dodajte kašiku sveže naseckanog peršuna i 10 listova sveže oprane zelene salate...od ključanja neka se kuva i vri još 15 minuta...kad se ohladi imate kupku...koja može da stoji i po 2, 3 dana...
      Dakle...svi ste primetili da na leto seboreja nestaje...dakle gljivice izazivači se od količine direktne Sunčeve energije povlače...tome doprinosi i morska so...dakle možete se umivati i otopinom morske soli u mlakoj vodi...isto neće štetiti već samo pomoći...medjutim seboreju treba dotući kada se na jesen i zimu vrati na lice...tu upotrebiti infrared lampu...poenta je biti uporan jer gljivice su uporne i teško se odstranjuju

      Izbriši
  2. da li pranje obicnim samponom moze pogorsati stanje,koristim schwartzopf šampon?

    OdgovoriIzbriši
  3. a de mi reci ove sumece tablete treba li izbjegavati jer imaju secera i raznih soli u sebi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko sam ja vidio ni jedna nema šećer u sebi nego uvijek bude neko umjetno sladilo u njima. Možeš ih trošit, tu i tamo i ja popijem jednu i nisu loše ali sad da se stalo šopam njima to nikako.

      Izbriši
  4. Anonimno4/9/12 19:19

    Luka

    Viktore, koristim dosta proizvoda od Bioderme. I tako uz sport, kontroliram nekako seboreju.Nemam tipcnog vise crvenila.
    Koristim novi BIODERMA SEBIUM serum, na prvi dojam koza mi je dosta gladja i ljepsa, Ali pocelo mi je izbacivati par potkoznih. Jel to znak da mi se koza izbacuje unutarnje necistoce ili da mi ne odgovara taj prozivod. Naravno, samo pitam tvoje misljenje.

    http://www.pharmatheka-consult.hr/proizvod.php?id_programa=1&oznaka=bioderma&id_kolekcije=5&id_proizvoda=41&ws=0

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro pitanje. Direktna odgovor ti nemogu dati jer neznam ni sam, nisam još doživio da mi krema uzrokuje akne. Meni se to događa od šećera i određeni suplemenata, inače sam čist.

      Izbriši
  5. Anonimno8/9/12 15:55

    hipo:

    da li je neko probao bioeliksir i kakvi su rezultati?
    evo sta kazu na njihovom sajtu.
    " U ovim slučajevima pored primene kreme koja se nanosi na sve zahvaćene površine kože koriste se kapi i sirup, kojima se postiže čišćenje organizma ( izbacivanje sekreta i toksina ) i jačanje imuniteta. Svi preparati su na biljnoj bazi, bez primesa kortikosteroida"

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pošto sam odgovorio Megi,evo copy-paste:
      "Bio sam na brodu,zato me skužajte što me nije bilo :)
      Živim u CG,i kada sam ja koristio Bioeliksir kapi i sirup,nije bilo zastupništva njihovog u CG,(sad ga imaju)već sam kupovao u Dubrovniku,a kad oni nijesu imali,poštom preko njihivoh BiH zastupništva.Nijesam bio na nikakvom pregledu,a kapi i sirup sam koristio prema upustvu.Ne smatram da je to nista revolucionarno u odnosu na druge detox preparate.Krema im je jako dobra.Uvjek sam okrećao glavu od toga da se seboreja reaktivira od "stresa",ali.... U običnom razgovoru,jedan Filipinac mi je predložio da probam neke preparate sa Patchouli uljem.Da napomenem,da mi je seboreja u dugom mirovanju,i da vrlo rijetko imam naznake crvenih pečata,koje lako kremom saniram.(bioeliksir).
      I tako nabavih sapun(kruti-tečni) i kremu sa pomenutim Patchouli uljem za jako smiješnu cijenu pd jednog proizvodlača iz engleske.Jako mi odgovara,da li stvarno ona kroz kožu prodire u krv i blokira trigere za seboreju,niti ću da pretpostavljam,niti ću da mislim više o tome,bitno je da "radi" na čisto prirodnom i organskom nivou.
      "

      Izbriši
  6. prva promjena vremena = presuho tjeme i kosa i pogoršana seboreja :(

    OdgovoriIzbriši
  7. Viktore velik pozdrav, nedavno sam naletio na tvoj blog i kako u svoje ime tako i u ime ostalih "korisnika" SD-a ti se moram zahvaliti.SD imam već otprilike 6,7 godina.Pojavilo se na glavi i otišao sam po 2 stručna mišljenja kod dermatologa,međutim nikakve koristi od njihovih losiona,šamopna itd..S obzirom da sam se već naviknuo na SD(imam ga "samo" po vlasištu) prisutan mi je cijelu god,jedino me nervira kada moram drugima objasniti svoju "perut" na glavi.Pokušavam se pravilno hraniti (zdrava prehrana,minerali,vitamini) koliko god je to moguće.Mjenjam terapeutske šampone i nisam još naišao ne proizvod koji bih mogao okarakterizirati da mi je pomogao više u odnosu na druge šampone.Probati ću Prunaks losion, možda bude nešto.S obzirom da sam pročitao da SD ne uzrokuje ćelavost, koje je tvoje mišljenje glede toga? Iako imam gustu kosu s obzirom na prisutnost SD-a(6,7god),ali opet moram priznati da me je strah gubitka kose.Iz tvoje perspektive, kako zadržati postojeće stanje kose, tj. vlasišta?Znam da je ovo pitanje kojem se pristupa individualno, s obzirom da govorimo o SD-u...
    Unaprijed zahvalan na odgovoru,
    Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema brige oko ćelavosti, da je to istina onda bi svi sa SDom odavno oćelavili, a evo moja kosa je i dalje tu. Nema druge nego njega šamponima. Danas je to već podignuto na bolji nivo nego prije, recimo H&S je prije spaljivao kosu dok danas nije baš tako i ima liniju protiv opadanja kose. Onda imaš suplemente baš za kosu. Glavni faktor je hrana. Ono što jedeš to jesi. Točka. Sve drugo je varka i obmana. Možeš ti jesti junk food mjesec dva i neće ti ništa biti, no ako se to produži na godine e onda će to kad tad doći na naplatu u ovom ili onom obliku. Bolje jesti malo a kvalitetno nego puno a nezdravo.

      Izbriši
  8. http://doznajemo.com/2012/08/26/jeste-li-znali-ishranu-treba-uskladiti-s-krvnom-grupom-doznajte-kako/

    ode piše kako su znakovi toksičnosti kod osoba s krvnom grupom A razni ekcemi po koži, psorijaza, akne.

    ima dosta poveznica sa seborejom:
    Životinjske bjelančevine nisu dobre za krvnu grupu “A” te bi meso trebale izbjegavati koliko je to moguće.

    Mliječni proizvodi i jaja
    Ove proizvode konzumirati u što manjim količinama

    Izbjegavati : pšenične klice, pšenične mekinje, integralnu pšenicu

    Izbjegavati: guar, kečap, ocat ( sve vrste), Worcestershire umak, želatina, chilli, papar

    Izbjegavati: mineralnu vodu, slatka gazirana pića, pivo, žestoka pića

    možda nam je ovo zajednička točka da svi sa seborejom imaju kr. grupu A :) i treba uskladiti prehranu prema toj krvnoj grupi i neće biti problema

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eha kad bi to bilo tako jednostavno. Ja sam na taj tekst odavno naišao i ima nešto malo istine u njemu ali većina je glupost. Kao prvo gotovo se nemoguće pridržavati svega što tu piše, onda neke stvari koje si tu navedene da su dobre meni ne odgovaraju. SVe je to više manje na individualnoj bazi. Tu su onda izbacili neke stvari koje su dokazano zdrave. Recimo meni piše da mi smeta kukuruz što nije istina, jeo sam palentu (žgance) umjesto kruha i nije mi niti malo smetalo, čak mi se koža i popravila. Rižu recimo ne podnosim dok mi piše da je kao dobra za mene.
      To vrijedi za krvnu grupu 0 u koju ja spadam.
      Kaže se papir svašta trpi, tako je i ovdje.

      Izbriši
  9. Ana
    Pozdrav! Nova sam na blogu. Uglavnom nedavno sam bila na pregledu vlasišta u ljekarni i žena mi je preporučila od Rougj nekakve preparate, koje su ako san dobro skužila, svi na blogu popljuvali :D a pošto sam ih već kupila neman izbora nego da pokušam. Imam blago crvenilo, malo peruti, a najviše me muči svrbež koji je ponekad prisutan čim operem kosu i brzo maščenje. inače imam problema i s licem. uglavnom nekad se zna dogodit da mi je lice idealno ujutro, a navečer totalno neprepoznatljivo, puno prištića i mitesera šta mi nikako nije jasno :/ To me navelo na pomisao da imam nekakvu alergijsku reakciju na neke namirnice. Al iskreno nemam toliko para da idem na puste pretrage. Problem s vlasištem se počeo javljat prije mozda godinu dana al nisan pridavala tome veliku važnost. Iako još prije toga kosa mi je oslabila dosta i postala beživotna. Jedini put kad sam primjetila drastično poboljšanje bilo je nakon svakodnevne konzumacije oraha, badema i sušenih brusnica. Namjeravam ponovno to uvest u prehranu. Prestala sam čisto iz razloga jer su mi se zgadili :D
    Svakako hvala na iscrpnim savjetima, od sutra počinjem sa tjelovježbom i zdravom prehranom koliko god je to moguće. Primjetila sam da mi mlijeko šteti, i počela sam konzumirati ono sa 90 % manje laktoze, čini mi se da imam manje posljedica nakon njega. ostale uzroke još nisan uspila skužit.
    uglavnom, nisam skužila jesu li Mack i Viktor ista osoba, ali vidim da ih muče posljedice nakon konzumacije šećera pa preporučujem steviju umjesto toga. Isto tako preporučujem na youtube pogledat emisiju Na rubu znanosti vezano za kanabis, koji je navodno čak i lijek za rak, a između ostalog i za razne kožne bolesti. Točnije ulje kanabisa. Eto, ako koga zanima nek pogleda. Iako ne znam koliko će koristit jer mislim da ga je nemoguće nabavit :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ana welcome! Daj bacaj taj Rougj i smeće da se kasnije nebudeš pokajala, nije vrijedno toga. Kao da u tome rougj ima neznam šta, nekakva "čarobna" tvar koja će riješiti sve vaše probleme. Ljudi probudite te se i prestanite biti naivni. U ljekrnama ga preporučuju jer ima rougj plaća masnu proviziju da ih propagiraju a ove u apoteci zaboli ona stvar za vas i vaše zdravlje!
      Drago mi je da si i sama shvatila da ti neke stvari ne pašu, tipa mlijeko, obična i nevina namirnica za koju nikome nikad nebi palo napamet da je ona uzrok.

      Kod seboreje je bitno da se čovjeku probudi svijest i da shvati poveznicu seboreja-tijelo-hrana. Samo da to uspijem s ovim blogom potaknut u makar jednom čovjeku, sve napisano nije bilo uzalud.
      Ja sam Viktor a Mack je "public account" koji je ostao od davnina dok nisam uvidio da je interes za ovaj blog velik pa sam počeo stavljat svoje pravo ime.
      Za ulje kanabisa sam čuo ali nisam probao. Može djelovati ali i ne mora, treba probat. Zasad nemam namjeru ništa isprobavat.

      Izbriši
    2. Ana
      Evo slučajno sam naletila na jedan link, s prirodnim proizvodima, nisam još ništa od ovoga probala, al namjeravam probati ovu kremu od magarećeg mlijeka. Među preporukama sam vidila da ima ljudi koji navode da im je pomogla oko seboreje lica. pa eto, možda još kome pomogne link :)
      http://www.magare.hr/index.php/proizvodi.html

      Izbriši
  10. Pozdrav!Zovem se Mirta i nova sam u području seboreje...kao i svi,otišla sam kod dermatologa i dobila hrpu šampona,krema i ostalih otrova!Čitajući ovaj blog i razna iskustva ljudi,odlučila sam se za prirodnu kozmetiku.Probala sam bademovo mlijeko,ali mi ne paše i groznog je okusa.Namjeravam pročistiti jetru prema receptu dr.Clarka.Što bi mi preporučili da uzimam nakon toga?Ne želim da mi se proširi na lice jer trenutno ju imam samo na vlasištu i to samo iza uha...zahvaljujem unaprijed!;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda imaš sreće i to nemaš pojma kakve kad ti nije na licu. Imaš većinu infa ovdje - http://seboreicnidermatitis.blogspot.com/2011/05/brzi-vodic-za-seboreju.html
      Znači zdrav život što više, voće, povrće i te stvarčice i suplemente.

      Izbriši
  11. Lorena
    Imam 17 godina i imam seboreju godinu dana. Koristim obične šampone za vlasište (npr. afrodita kopriva i biotin) i kremu na bazi nevena i minerala za obrve. Zdravo se hranim po tvojim uputama 3 mjeseca (otkako sam otkrila da je to perutanje zapravo seboreja), vježbam, no ne vidim nekog pomaka. Dobro je 5-6 dana i onda se sve vrati. Najgore su mi obrve- na njima je perutanje katastrofalno i ne mogu to stavit pod kontrolu nikakvim kremama, biljnim uljima. Bile su guste a sada su pune rupa i jako jako jako prorjeđene. Kad čistim ljuske (sa onim češljićem za obrve) pogotovo jako ispadaju, jel bolje ne dirati ljuske ili se one moraju maknut kako ne bi sprječavale rast dlaka? Šta da koristim da se oporave? Vitamin B ? I jel se stanje opet vraća na staro čim prestaneš uzimat suplemente?
    Sad čistim jetru s ovim: http://www.terra-organica.hr/sipf-korijen-cicka-arctium-lappa-akne-masna-koza-ekcemi.html Kaj ti misliš o tome? Jel ima neki bolji način za detoksikaciju jetre?
    Pozdrav i puno hvala unaprijed :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Očito zdrava prehrana (nisi mi dala previše detalja) nije dovoljna da se stvari pomaknu s mrtve točke. Više manje sve je tu rečeno - http://seboreicnidermatitis.blogspot.com/2011/05/brzi-vodic-za-seboreju.html
    Ako dosad nisi trošila suplemente, počni! Tu preporučam vitamin B komplex. On će ti riješiti ispadanje obrva, pogotovo te rupe jer sam sve to prošao i znam kako ti je. Daj vremena bar mjesec dana do 3mj dok vitamin ne krene djelovat.
    Stanje se ne vraća na staro! Bar ne u mome slučaju, ja trenutno ne trošim nikakve suplemente, osim propolisa i zelenog ali neredovito i nemam rupe u obrvama ali ispadaju no to se ne primjeti jer odmah naraste nova.
    Za perut u obrvama tu ti može samo neka krema pomoći tipa sensibio ili tak nešto slično. Imaš spisak pod Kontrola seboreičnog dermatitisa.

    Što se tiče ulja, tu je 50-50 dal će djelovat il neće. Meni nisu nikad djelovali takve stvari. Jedine efekte sam imao od svih mogući biljaka i ulja Methoddraine detox sa šljivom. Tu su biljke i jedini proizvod koji mogu preporučit. Potroši sad ovaj pa ćeš vidjet, samo mu daj vremena. Kod detoxa inače treba bit strpljiv.

    OdgovoriIzbriši
  13. Hej ljudi...muči me jedno važno pitanje!Ima li sex i kondomi veze sa seborejom i njenim pogoršanjem?Damir

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako si uvidio vezu da nakon sexa se pogorša onda ima. Sexualna energija košta i iscrpljuje tijelo. Sad da ne idem u detalje imaš toga na googlu.

      Izbriši
  14. Lorena

    Pozdrav!

    Počela sam koristiti propolis i zeleni čaj :)
    Zeleni čaj mi je super, ali nakon 2-3 dana uzimanja propolisa pojavila mi se natečena potkožna akna. Inače mi je lice čisto (bez tih velikih bolnih akni) nekih godinu dana. Prestala sam ga uzimati jer ne znam ima li on nekakve veze s tim. Pročitala sam da su i tebi izbile akne nakon nekog lošeg propolisa, no nisi napisao ime pa me zanima je li to ovaj kojeg ja imam: http://www.farmacia.hr/propolis-kapi-za-djecu-i-odrasle.html ako je, počinjem s tvojim apipol :)
    Hvala unaprijed :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj tvoj je isto bezalkoholni tako da sumnjam da je od njega a ako i je onda probaj smanjit dozu. Uzmi 3 kapi 1x na dan ujutro. Očito da se nešto pokrenulo unutra čim ti je izbila akna, sad dali je od nečeg drugog tko zna.

      Izbriši
  15. Evo mala potpora za sve one sa seboreicnim dermatitisom. Isti mi je dijagnosticiran prije cca 5 godina. Probala sam bezbroj proizvoda i tretmana, bez vecih uspjeha. U zadnjih godinu dana koristim Allin sampon i losion protiv peruti i ispadanja kose i to je jedino sto mi pomaze. Primjetila sam da mi kosa ponovno pocinje rasti, a svrbez i perutanje se svelo na minimum. I sampon i losion su na bazi cesnjaka i korjena koprive, pa malo smrduckaju ali vrijede!

    Takoder ono sto pomaze je prehrana siromasna secerima i ugljikohidratima.

    OdgovoriIzbriši
  16. @ Luka

    Pozdrav!

    Zanima me sta mislite o laserskoj terapiji, koliko je djelotvorna. I uopce, koliko kosta okoprilike, nisam upucen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skupa, neki 1000kn je bilo, rezultati u početku odlični a kasnije tko zna.

      Izbriši
    2. Ima li nade da se ukloni crvenilo sa lica duzi period uz naravo pridrzavanje svega navedenog?

      Izbriši
  17. Ajde neka mi neko kaze moze li se stavit ovo seborejicno stanje pod kontrolom neki duzi period jer ne mogu da izdrzim vise psihicki, ima li neko da je bio miran neki duzi vremenski period?

    OdgovoriIzbriši
  18. Zasto nitko ne zeli probati regulirati prehranom, jako puno ljudi drzi pod kontrolom azeci sto jedu, i to je jedini nacin...vjerujem da ste svi bili po dermatolozima i svi znamo sto su vam rekli, prehrana uz vanjske faktore je jedan od uzrocnika...
    Nema nikakvih cudotvornih lijekova, bar ne zasada..

    OdgovoriIzbriši
  19. ja gubim kosu polako od seboreje, zasto, kako to sprijeciti???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nije uzrok genetika onda pojačaj prehranu suplementima i uzmi neki šampon za jačanje kose.

      Izbriši
    2. nije genetika 100%, pijem trenutno cink i omega 3 suplemente a koristim sampon protiv peruti uriage, kakav jos sampon trebam koristiti? je li to znaci da ako se peruti rijesim kosa ce prestati opadati?

      Izbriši
    3. i sto je jako zanimljivo, stvara mi se zalisak samo na lijevoj strani, na desnoj ne fali niti jedna dlaka, kako to?

      Izbriši
    4. Ma bilo koji šampon za jačanje kose. Tako bi trebalo bit u teoriji no perutanje nije nužno povezano s ispadanjem kose. Prije iscrpljenosti organizma.
      Ovo neznam zašto je samo na jednoj strani.

      Izbriši
  20. Lorena
    Kad izbacim mliječne proizvode, stanje mi se poboljša, ali mi fali kalcij :( Kako ga ti nadoknađuješ? Može li se nadoknaditi hranom, a ne tabletama??
    Hvala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lorena po čemu znaš da ti fali kalcija?
      Iako sam izbacio mliječne proizvode nisam primjetio neki manjak kalcija i jedem druge raznolike namirnice pa onda nemam potrebe za tim. Više manje sva hrana ima kalcija, samo je pitanje omjera. Ja ću ti navesti neke.
      Hrana bogata kalcijem, sardine su najbogatije, imaš u konzervi sa svakakvim uljima i dodacima ako baš ne voliš sa biljnim ulje.
      Onda badem je isto jako bogat, pa mlati po njemu. Brokula, špinat, blitva, naranča, onda bijeli grah je isto bogat i smokva je isto bogata kalcijem. Navodno 2 smokve su dosta za dan.

      Izbriši
    2. Anonimno2/3/13 01:49

      Lorena
      Išla sam na vitaminsko mjerenje u ljekarni i sve je super osim kalcija i omege 3 koji mi fale. Omegu 3 ću nadoknadit lanenim uljem (valjda će to bit dovoljno), a za kalcij sam mislila pit bademovo mlijeko al sam odustala jer je malo skupo.
      Hvala na odgovoru, držat ću se onda toga :)

      Izbriši
  21. Pomagajte ljudi, kada se malo unervozim lice mi se kao izaspe, uz obavezno crvenilo, i inace na licu mi se zna pojaviti neke potkozne akne ili sta je to vec, od cega to biva, ne jedem secer nikako da se zna???

    OdgovoriIzbriši
  22. ja kad ne popijem kavu napadne me seboreja...neznam zašto ali kava mi nekako neda da hrana koju unosim u sebe izlazi na vlasište i lice kao šta je kad ne popijem kavu..mac jel može neko znanstveno mišljenje, nije mi jasno kako je to moguće

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam pojma, ako ti pomaže onda pij i dalje. Kako onda piješ? Jednom ili dvaput na dan? Prije poslije jela? Koju kavu, običnu što se kaže tursku ili neku nescafe?

      Izbriši
  23. popijem samo jedan nescafe gold sat poslije ručka i tako svaki dan i mogu jest što god hoću. Kad 2-3 dana ne popijem šalicu pojavi se seboreja!?

    OdgovoriIzbriši
  24. doša sam do nekakve teorije:
    mislim da nam se organizam ponaša previše zaštitnički i ne da nikakvim ni najmanjim štetnim tvarima u tijelo da nebi naštetili unutarnjim organima pa ih odma izbaciva vani. dakle ja s kavom malo "ohladim" to prezaštitničko ponašanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da to je to. Odgovor je u kofeinu. Evo što sam iskopao na netu:

      In the short term, excessive ingestion of stimulants (here we mean caffeine) produces cortico-adrenal insufficiency. This is the main factor that reduces body’s immunity.The research shows that it is a simple process of how caffeine affects the immune system just like any other psychoactive drug can do.

      Znači kofein priguši imunitet. Nadalje kažu da imunitet troši puno energije i onda kad ga kofein priguši energija se preusmjerava na druge dijelove tijela.
      Znači odgovor je kofein, eto tko bi rekao da tako nešto djeluje :D
      Moram i ja to probat jer inače ne pijem kavu pa da vidim dali bi to djelovalo.

      Izbriši
  25. samo ste preskocili moje pitanje, nabijem vas na kurac sve

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nitko nije preskočio tvoje pitanje nego si postavio na krivom mjestu. Niti imaš perutanje niti su tema akne na ovom blogu niti bilo šta od tvoga ima veze s seborejom, osim crvenila koje može biti i neka alergija.

      Izbriši
  26. Pozdrav,
    zanima me ima li itko kakvih iskustava sa proizvodima na bazi NAFTALANA? Tek sam nedavno saznala da se koristi za liječenje psorijaze i sl.
    Također, pomaže li ulje od konoplje? (uzima se oralno, a ne mazanjem)

    Srdačan pozdrav,
    Sara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja osobno nemam ali navodno drugi su zadovoljni. Konoplja je navodno jako ljekovita a sad koliko bi se pokazala neznam ni sam.

      Izbriši
  27. Anonimno4/4/13 06:53

    Viktore, zamolio bih te dami kažeš kakva je sada situacija sa tvojim stanjem. Vidim da si probao sve i svašta, da si išao studijski u svaki novi prgram borbe protiv ovog mrskog stanja. Koliko vidim imao si dosta propalih ali i uspješnih eksperimenata. Kakva je sad situacija sa Liver Aid, propolisom i zelenim čajem, da li ih još uzimaš ili...

    Puno pozdrava,

    HasH

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stanje je dobro, imam na jednom mjestu i to je na minimumu, dalje je više manje čisto. Trošim zeleni tu i tamo, ne baš redovito jer ako trošim redovno zubi mi pocrne, kao neki talog crni se uhvati. Propolis uzimam redovito, svako jutro oko 6 kapi i to popijem sa vodom. Dalje ne eksperimentiram jer se ne usudim da nebi to pogoršao. Šećer i mliječne proizvode ne trošim, sve ostalo da.
      Jedem dosta voća i povrća, nema dana da ne pojedem jednu jabuku i mrkvu na dan. Zaista nije skupo, jedna vreća jabuka od 5kg mi traje sigurno 2 tjedan ako ne i više.
      Zelenu salatu bar jednom tjedno kao i ribu.
      Mislim si uzet liveraid opet bar jednu bočicu da obavim proljetno čišćenje, nisam ga dosta dugo trošio. To mi je jedini najbolji proizvod od calivite, ostalo tak tak.

      Izbriši
    2. Koji propolis uzimas i gdje ga kupiti? I imam pitanje. Da li cu ostetiti kosu ako je cesto perem samponom protiv gubitka kose, a pored toga koristim i onaj protiv peruti, kako uzimati ta dva a da daju rezultat posto su oba dobro provjerena, ali se bojim pogorsanja nekakvog

      Izbriši
    3. Apipol baby, ima ga u svakoj apoteci. Ne vidim kako bi oštetio šamponom kosu, jedino da nije agresivni a to su obično ovi farmaceutski. Dok je običan nema straha.

      Izbriši
    4. Elution sampon protiv peruti jel spada u agresivne? Inace on mi je propisan nakon dvomjesecnog koristenja jaceg sampona i perut mi se vratila, onaj je bio sampon sila, ali kazu da se ne smije vise koristiti

      Izbriši
    5. Taj elution ti je više za oporavak kose a ne za perut i naravno da se perut vratila jer si prestao koristit onaj jaki. Uzmi si head and shoulders sensitive. Vjerovatno onaj jaki je bio kelual? Ja sam ga koristio pola godine pa mi je samo spalio kosu i počela mi kosa opadat. Tek nakon 6mj se oporavilo sve. Zato nikad više te jake farmaceutske jer trpaju čistu kemiju u njega.

      Izbriši
    6. Upravo taj, Kelual, i nakon njega mi je kosa pocela intenzivno opadati, znaci do njeg je, Bozee. Probat cu Head nad sholuders mada citam po forumima nekima cak i pogorsa stanje a nekima pomogne. Kad ti je kosa pocela opadati sta si uradio, koji si sampon poceo koristiti da se kosa oporavi?

      Izbriši
    7. Najobičniji head and shoulders i pio vitamine b komplexa i biotin te omegu3. Ništa više. Rijetko koji šampon pomaže da kosa ne opada, oni samo malo stave vitamina i to je to.

      Izbriši
    8. Citao sam za ovaj Fitoval 75% njih ima sjajna iskustva. Ja moram probati jer genetski defnitivno opadanje kose nije, u familiji cak i starci imaju kosu tako da... inace pijem omega 3 i cink i za sad nista, jbg

      Izbriši
  28. Anonimno5/4/13 06:34

    Hvala, na odgovoru. jako mi je drago da uspijevaš stvar držati pod kontrolom.Ja sa seborejom nemam dugogodišnja iskustva. U nazad dvije godine pojavila mi se ogromna perut, znate već, šampon ovaj pa onaj i tako ... Onda je počelo da izbija na licu, Uhvatila me panika, kod doktora, kreme, losioni šamponi, smirivanje pa naglo eruptiranje. Unazad nekoliko dana sve sam bacio kada sam shvatio da je to sve sranje od kojeg mi dugoročno neće biti bolje. Tražio sam ljude koji stvarno nešto znaju o seboreji i naletio na tvoj blog i tvoje uspiješne eksperimente. Evo nekoliko dana pijem Liveraid, propolis i zeleni čaj, moram reći da mi je stanje mnogo bolje ali nije ni blizu jedne tačkice još je to poprilično loše, ali imam osječaj da ide nabolje. Kroz mjesec dana bi trebalo vidjeti hoče li biti nekakvog značajnijeg efekta.

    Pozdrav,

    HasH

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve mi poznato, više manje svi prođu taj put dok ne shvcate da su na početku. Treba vremena za sve, mjesec dana u svijetu seboreje je ništa. Uz te preparate hrani se zdravo i rezultati neće izostati. Svakako se javi kako ide.

      Izbriši
  29. Vec 2-3 mjeseca intenzivno pratim ovaj blog (otkad sam poceo da imam znacajnijih problema s ovom napasti) i mogu reci da mi je pomogao vise vec sati i sati provedenih pretrazivajuci razne forume. A i lakse mi je kad vidim da nisam sam u ovome.

    Ovo je otprilike moja prica.
    Do pocetka ove godine imao sam nekih sitnih problema sa perutanjem koze po licu poslije kupanja ali nisam ni obracao paznju na to jer se u roku od par sati koza lica vracala u normalu. A onda, prije 2-3 mjeseca ne znam ni sam zapravo sto se dogodilo. Nakon kupanja sam oko nosa rucnikom bukvalno mogao da skinem veliki sloj koze. Posljedica? Intenzivno crvenilo..koje sam zahvaljujuci ovom blogu uspjesno drzao pod kontrolom mazuci maslinovim uljem.

    U pocetku je sve djelovalo kao prolazna faza. Kontam proljece je, cim sunce ugrije da ce nestati sve to. Medjutim, skoro smo u 5.mj a ja konstantno imam s tim perutanjem s obje strane nosa problem.
    Cim mi koza lica (oko nosa) dodje u znacajniji dodir s vodom javlja se problem.
    Ukoliko 'zgulim' tu kozu, imam 2 opcije:
    - nabaciti sestrinog pudera i zakamuflirati crvenilo
    - hodati okolo crven kao indijanac

    Citajuci blog i iskustva ljudi po blogu vise sam za tu opciju da se pokusam s ovim boriti prirodnim putem; prvenstveno reguliranjem prehrane i izbjegavanjem stresa.

    Medjutim, ne mogu dokuciti zbog cega oscilira ovo perutanje, par dana mi se koza skoro ocisti a onda se dogode 2-3 krizna dana kada najradnije ne bih ni izlazio iz kuce.

    Sad imam jedno pitanje za tebe posto vidim da si skoro pa doktorirao ovu bolest. Mislis da je ovo neka prolazna faza i da ce s dolaskom ljeta da nestane ili da se odmah sad odlucim za navedenu kombinaciju zelenog caja-Liveraida i Propolisa ili pak za neku od navedenih krema, jer kao sto rekoh problem mi je samo ovo perutanje oko nosa?


    Veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  30. Pozdrav i tebi,
    Pošto nisi napisao kakvo ti je stanje u kosi pretpostavit ću da je problem samo oko nosa, znači nije strašno i dobro je što je seboreja na početku. Crvenilo se može kontrolirat s kremama, bioderma sensibio DS ili LRP kerium DS, obje 100% uklanjaju crvenilo jer imaju sastojak koji ubija gljivice.
    Probaj prvo s nekom laganom detoksifikacijaom i promjenom prehrane na bolje, što manje slatkog i mlijeka te više zelenjave.
    Možeš ti slobodno i liveraid umjesto svega toga, znači prvo samo s njim jer on je meni pomogao baš s tim oko nosa.

    Više manje siti su rezultati kojim god putem krenuo, sve to pomaže samo nekome više a nekome manje. Bitno da se pokreneš eto to je najbitnije.
    Ako uzmeš kremu onda nećeš znati dali djeluje liveraid pa zato kreni s njim a onda kasnije za 3 tjedna onda kremu LRP KeriumDS.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da. Sreca u nesreci pa mi je samo to oko nosa problem.
      Ova malo ujutro poslije spavanja sto po obrvama bude samo namazem maslinovim uljem i miran sam cijeli dan,
      Nesto nisam naletio na bilo kakve postove o tome, a zanima me, da li konzumiranje alkohola moze stetno djelovati? Imas kakva iskustva u tome?

      Izbriši
    2. Da, seboreja se pogorša. Tak je bar kod mene.

      Izbriši
  31. Viktore kazes da bioderma kreme 100% uklanjaju crvenilo. Sta je sa avenovim kremama?
    Meni je perut gora no ikada, izgleda da ovaj fitoval sampon koji koristim protiv ispadanja kose jos i pogorsava je, pa ne znam sta da uzimam vise, sta mislis je li se moze uzeti jaci sampon koji sam nekad koristi, bar jednom, jer on mi je pomogao ali pise 4 nedelje koristiti. Rekonazol sampon je upitanju?

    I jos nesto. Namjeravam otici vaditi nalaze posto seboreja lahko moze bitgi povezana sa unutrasnjim,imunoloskim problemima. Za sta nalaze ustvari da izvadim, kome da odem?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uklanja ne baš 100% ali 99% da. S avenovim nemam iskustva tako da ne mogu reći kakvi su ali drugi kažu da su zadovoljni.
      Vjerovatno da taj Fitoval pogoršava stvar. Meni je isto bilo sa Vichyjevim šamponom protiv ispadanja isto tako tako da bolje koristi jedan protiv peruti. Možeš koristit taj jaki zašto ne, ali samo ponekad. Baš zbog toga ja takve izbjegavam jer postaneš ovisnik. Uzmi bolje ove za svakodnevnu uporabu. Ja sam sad uzeo Vichyjev dercos Sensitive protiv peruti pa ću vidjet kak će djelovat. Zasad je ok.

      Pa traži minimum alergo testiranje i jetrene enzime AST i ALT. Samo nemoj se baš puno na to oslanjat i nadat neznam čemu, to su boične brojke na papiru koje neće otkrit brda i doline. Ja sam to vadio pa je sve bilo OK, kaže papir zdrav ko dren! Eto ti tih njihovi nalaza a meni pola kile peruti na glavi. Postoje neke stvari koje se ne daju izmjerit i to je tako.

      Izbriši
    2. Ja nigdje tu kremu ne mogu da nadjem, imam kod kuce avenove i uriage kreme koje su takodje kod vecine jako korisne, kod mene apsolutni nista, sto mi je definitivno dokaz da problem moram rijesiti u organizmu, vjerujem da je upitanju alergija na hranu ili intolerancija, zanimljivo, radio sam alergo test i daju rezultate na samo desetak namirnica sto je smijesno.U sebe unosim milion njih

      Uzeo sam ovaj jaki i vec osjecam napredak, predobar je, head and shoulders kazu da nikako ne treba uzimati tako da nebi to uzeo. Koliko si platio taj vhichy?

      Kod mene nije samo problem perut, vec i crvenilo, pogotvo sad na ovom suncu, to je strasno. Kreme definitino mi ne pomazu, ali bas nijedna. Ne znam sta bi uradio vise

      Izbriši
  32. Ako ti kreme ne pomažu onda je moguće da je neka alergija u pitanju. Vichy je 100kn. Moraš si onda pronaći neku kremu sa UV faktorom ako je problem s crvenilom na licu i bez toga ne ići na sunce. Znam da su te najgore alergije koje je teško kontrolirat. Zaista tu neznam šta da ti savjetujem.

    OdgovoriIzbriši
  33. Pa kako ti godi Vhichy, jesi li probao ga? kakav je? Ja sam danas iz glave istresao pola kile peruti, to je strasno. jesi li kad stavljao maslinovo ulje u kosu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nikad koristio maslinovo u kosi. Vichy je zasad i nije bogzna što. Bolji jest od head and shouldersa jer kosa nije toliko suha ali baš da uklanja perut još nema pomaka, valjda mu treba duže vremena, tek sam ga koristio par pranja.

      Izbriši
    2. bas tako pise i na forumima, ni h&s ni vhicy se kod vecine ne pokazu dobro. E jbg sad ne znam sta bi kupio sad. Je li ti ijedan sampon pomogao mimo h&s??? Bar mjesec da si bio miran

      Izbriši
    3. Osim ducray kelual koji je jaki industrijski mislim niti jedan.

      Izbriši
  34. Anonimno3/5/13 15:04

    Probaj Biodermin ds + node šampon.

    OdgovoriIzbriši
  35. viktore kako sampon slusa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ono nit smrdi nit miriše, vidjećemo nakon jedne bočice kakvo će bit stanje. Prednost je što kosa i koža nije spaljena kao kod head and shouldersa, dosta je nježan tako da im ono sensitive priznam. A što se tiče peruti očekivao sam puno jače efekte, dosta je slab, neznam možda mu treba duže vremena da se pokaže, ali ako ovako ostane kao sad nisam siguran da bih opet bacio 100kn na njega.

      Izbriši
    2. GLavna svrha bi mu trebala biti uklanjanje peruti, ako to ne cini onda je pisi propalo. Jer perut sa kose pada i na lice i ako nemamo kosu sredjenu nemamo ni lice, barem kod mene je tako. Ja moram pod hitno kupiti neki a ne znam vise koji, jedino oni jaki pomazu ali od njih mi kosa opada. ZAR NEMA NIJEDAN PRIRODNI KOJI BAR DONEKLE UKLANJA PERUT? Jao Bozeeee

      Izbriši
  36. Pozdrav jos jednom Viktore!
    Odlucio sam da se javim ponovo nakon 20ak dana. Poslusao sam vecinu tvojih savjeta i u zadnjih tjedan dana mi se stanje na licu uvelike popravilo.

    Ne znam sto tocno ima najveci utjecaj na probleme s licem, al nesto od sljedeceg meni ocito pomaze:
    - slatko/secer ne konzumiram skoro mjesec dana
    - sto manje stresa
    - min 8h sna (poslije izlaska u grad, boravka u zadimljenim prostorima, pretjeranog konzumiranja alkohola i sl meni se pogorsa stanje)
    - sto vise voca i povrca na dan, prvenstveno bih istaknuo mrkvu, primijetio sam da u mom slucaju pomaze
    -manje kruha jedem
    - povremeno mazem maslinovim uljem podrucje cela

    na kraju tu je Bioderma sensibio DS krema koja definitivno cisti lice..nakon skoro 2mj primijetio sam da ljustenje koze nestaje!

    Takodjer, nisam ni mlijeko konzumirao 20ak dana, al pokusavam da procjenim da li pogorsava stanje kao sto si naveo (prekjucer sam popio 1l, za sad nema naznaka pogorsanja)

    Ponovo jedno pitanje. Ako stavim pod kontrolu SD na licu i nastavim sa kontroliranom prehranom, postoji li mogucnost da se prosiri na kosu? Da odmah uzmem neki od navedenih sampona i povremeno koristim pri pranju kose? (primijetio sam da me tjeme tu i tamo zacesalo kad mi je seboreja bila u najkriticnijem stanju)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se stanje popravilo. Da ovo pogotovo za mrkvu stoji da jako popravi seboreju jer ona ima u sebi beta karoten. Isti efekat se dobije i sa kapsulama al bolje je prirodno jer se u kapsuli možeš predozirati.
      Ovo za mlijeko treba duže vremena, ni meni neće biti ništa direktno ako popijem 1l na dan ali kroz tjedan dana se poveća perutanje.

      Postoji kako ne ali nemoj koristit šampon ako nemaš potrebe, ako primjetiš izbijanje kupi neki za perut tipa vichy, head and shoulders ili slično.
      Možeš ti njih koristit tu i tamo ne vidim razlog zašto ne.
      Ja koristim vichyjev, kupio nedavno i on je baš za one koji imaju blagu perut, isto je kao i head and shoulders po tom pitanju. Jedina prednost je što se zaista blag, ne spali i ne isuši kosu kao ovi fructis tipa.
      Za kremu koristim la roche posay kerium DS i dobra je, iako smeta za oči kad se blizu namaže pa se mora pazit. Sensibio je puno bolji po tom pitanju. Ova osim ima prednost što ima dodatno i cink tako da pročisti kožu, u smislu da je zagladi i omekani dok sensibio to nema, on rješava samo crvenilo i perut. Što se tiče peruti i crvenila identični su jer imaju isti sastav koji to rješava.

      Izbriši
    2. Viktore, ja sam kipila liver aid po tvojoj preporuci...e, sad koliko ga koristiti?

      Izbriši
    3. Pa ako možeš bar 2mj, to je neki minimum a najbolje 3 mj. Znači piješ 3 kapsule na dan i to ti je to. Ako piješ manje slabi su efekti ako piješ više onda efekata nema a lova ode u vjetar jer kapsule i nisu jeftine.
      Ja sam ih trošio bez prekida skoro godinu dana jer su mi jednostavno pomagale u smislu da ajmo reći živim nezdravo, znači nije svaka sitnica imala efekata na seboreju kao sad dok ih ne trošim.
      Budem si i ja sad od idućeg mjeseca kupio i odradio jednu turu od 3mj malo da se pročistim, vidim da čim mi krenu smetat aditivi iz hrane znači da treba čišćenje.
      Od svih preparata taj liveraid je po meni najbolje što sam otkrio u cijelom vijeku seboreje. On je jedini maknuo crvenilo i ono gadno perutanje sa lica. To nije niti jedan suplement uspio i zato ga preporučam svima.
      Vrijedi svake lipe (iako je da se razumijemo bahato skup) i tu nemožeš s njim pogriješit.
      pozz!

      Izbriši
  37. hipo:
    ja sam kupio lrp kerium ds i pokajao sam se ne deluje uopste na mene. moracu se vratiti proverenoj kremi uriage cu-zn sa njom nisam imao problema ( perutanje i crvenilo).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, svi smo različiti i nema tu neke univerzalne formule tako da ti to sve ovisi od osobe do osobe. Ako ti ta Uriage djeluje onda se drži nje.

      Izbriši
  38. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  39. http://becollino.com/proizvodi/becollino-zastitna-krema-za-bebe/
    Ovo me je spasilo!
    Pokušajte, Krema je 3 eura. Za nedelju dana mi je regulisala i rešila ono što razne druge stvari, godinama, nisu mogle. Čistiju kožu u životu nisam imao. Ako i još nekome sa ovim košmarnim problemom bude od pomoći, ja ću biti još srećniji. Svako dobro svima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hipo
      ovo mi je sumnjivo da za 3 € krema resi problem trebalo bi proveriti sastojke

      Izbriši
  40. Pozdrav,

    imam seboreju 6 godina, crvenilo na licu mi je dosta intenzivno, tjeme se malo peruta ali nema crvenila. Kreme sensibio DS, LRP kerium DS sam prije koristio bile su ok ali nikad nisu uklonile crvenilo niti su blizu tomu bile ali pomagale mi jesu to sigurno, prestao sam ih koristit jer su dosadile mojoj kozi i svaki put kad bi stavio kozda bi pocela pec i stanje se pogorsalo, korisito sam i svakakve druge kreme koje su iz prve imale efekt da samo mi pogorsaju stanje. sada koristim bioeliksir euten kremu koja mi napravi kozu glatkom i stabilizira stanje da nemam upala ali to je sve crvenilo je i dalje tu poprilicno jako. fizicki sam aktivan, probao sam da izbacim secer,probao da ne jedem nista sto sadrzi gluten, prezderavao se samo sa vocem i povrcem, koristio dodatke prehrani, smatram da sam poprilicno discipliniran, zdrav da zdraviji ne mogu biti, sve to mi je malo ublazilo crvenilo ali nista vise od toga. jos uvijek je crvenilo tu dosta intenzivno. Ne znam vise sta da radim, osjecam se kao da sam doso na kraj slijepe ulice. Bilo kakva ideja, misljenje, savjet su dobro dosli.

    Hvala ljudi drz te se.
    Viktore odlican blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zista neznam što da ti kažem ali ima puno prostora za druge stvari. Što je s detoksikacijom? čajevi, pa onda x drugih sredstava imaš na izboru. Uvijek ima mjesta da dalje.

      Izbriši
  41. Anonimno7/6/13 11:43

    "Ne znam vise sta da radim, osjecam se kao da sam doso na kraj slijepe ulice. Bilo kakva ideja, misljenje, savjet su dobro dosli"

    1. zaboravi na sve kremice, meleme ulja i gelove!
    2. zaboravi na peškir! (briši se papirnim maramicama, lagano, u mestu)
    3. koristi:
    a) umivaj se svakog jutra i kad god ti padne na pamet, kiselom vodom, a još je bolje ako kiselu vodu napuniš do vrha flaše peršunom, i ostaviš da odstoji jedno nedelju dana i time se umivaš, i sve tako u krgu, dok se umivaš jednom flašom, napraviš drugu za sledeći ciklus...
    b) jabukovo sirće (ocat) - tretiranje crvenila ili (preventivno) celog lica jabukovim ocatom (razbaležim u mlakoj vodi ili čistim, individualna je stvar, mada je moje iskustvo da je bolje sa blago razblaženim)
    c) umivaj se jednom-dvaput kvalitetnijim domaćim sapunom (moja preporuka je da sapun u sebi sadrži nanu i čajevac)
    d) vitamin d + aspirin
    f) što manje se gledaj u ogledalu za ovo vreme

    pokušaj ovo mesec dana

    Moraš biti uporan, seboreja je recidivna, ali ne gubi nadu, nego je samo bombarduj sa ovim stvarima koje sam nabrojao i ona mora da poklekne!

    Svako dobro

    OdgovoriIzbriši
  42. Anonimno8/7/13 20:24

    Pozdrav "klubu"!

    Samo da se kratko javim nakon 2mj pa i ne bas kontinuirane borbe sa SD-om. Vidim u zadnje vrijeme i nema puno postova. Ne znam da li to znaci da ljudi preko ljetnog perioda i nemaju velikih problema s bolescu, kao i ja trenutno?
    Primijetio sam da u zadnje vrijeme prehrana nema nikakve veze sa perutanjem i crvenilom po licu (kojeg je hvala Bogu minimalno). Jedem skoro sve sto stignem, osim sto slatko drzim jos uvijek na distanci.
    Definitivno mi je jasno da stres u mom slucaju ima najveci utjecaj, otkad su ispiti zavrsili i zivim bezbrizno, skoro da i nemam nikakvih problema.
    Bioderma sensibio DS kremu i dalje koristim, crvenilo se 95% povuklo. Jedino sto mi je koza na predjelu oko nosa i dalje gruba, da tako kazem, povremeno se guli kao da sam izgorio na suncu..Ikakvih preporuka da i to stavim pod kontrolu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ljeti je inače lakše za sve kožne bolesti. UV zračenje i vitamin D koji ima veliku ulogu u imunitetu izgleda da obave svoj dio posla.
      Bioderma je OK krema i možeš je stalno koristit, nema nuspojava. Koža će ti bit uvijek gruba, i meni je ali bitno da nema crvenila. Inače se ništa kod mene ne guli tako da mi nije jasno kako kod tebe. Teško ćeš to stavit pod kntrolu.

      Izbriši
  43. Davor
    ================


    Pozz Viktore kako je stanje kod tebe sad? Mogao bi jedan brzinski update, nisi nam odavno nista pisao. Gdje si nabavio ove Innéov kapsule? Ja sam takode citao o ovoj pozitivnoj probiotickoj bakteriji Lactobacillus paracasei, i nekim ljudima je zaista pomogla cak ima i studija koja to potvrduje. vise na linku ispod. Ja sam sada u potrazi za ovim probiotikom i zelim pokusati. Ako znas za neki drugi osim ovog Innéov-a bio bih zahvalan ako to podjelis sa mnom.

    http://skin.gcnpublishing.com/fileadmin/content_pdf/archive_pdf/vol40iss11/70545_main.pdf

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stanje je izvrsno, čisto 98%. Koristim Vichy Sensitive protiv peruti svako drugo pranje a uz njega kombiniram šampon Balea Sensitive sa B5 vitaminom iz DM-a. Za lice koristim Kerium DS kremu, isto samo nakon tuširanje i to ne svaki put.
      Zašto to dvoje? Šampon iz tog razloga što mi ne spali kosu kao head and shoulders i slični a isto je protiv peruti. Skup je al vrijedi svake lipe i mogu si ga priuštit.
      Kremu iz tog razloga jer nekad mi koža bude suha nakon tuširanja i jednostavno nisam imao s čim namazat jer sve druge kreme su mi smetale i zato koristim ovu.

      Ta bakterija paracasei nekom djeluje a nekom ne. Ja sam isto našao na tu studiju i krenuo sam od toga i zato sam i išao naručit te kapsule i isprobat. Kažem maknulo mi je samo jednu malu fleku na ruci, isto kao seboreja je bila, crvenilo, peruti i svrbež. Al na perut u kosi nije imala nikakav efekat.
      Za druge proizvode neznam. Navodno ima vani u Americi neka baby hrana koja ima to al nema toga kod nas za kupit.

      Izbriši
  44. Davor
    ================

    i ja sam kupio ovaj Vichy Sensitive i jos ga nisam ni probao. Kod mene je prisutan jak svrbez i ljustenje koze oko nosa. ja imam takozvanu masnu seboreju, tacnije koza mi je jako masna, kao i vlasiste. Neki ljudi inace isprobavaju GAPS dijetu koja je slicna antikandida dijeti ali moj engleski nije na zavidnom nivou pa ti ne mogu bas mnogo toga reci o noj. Ja sam mogu reci isprobao gotovo sve cak mi ni ovaj Liveraid ne pomaze. Testovi iz krvi su jedino pokazali da imam nesto povisen holesterol i to je sve.

    Da li si cuo probao, metodu sa sirovim medom? Tu su neki ljudi imali uspjeha ali sve je individualno. Ja vec koristim sirovi med deveti dan i vidjet cemo sta ce biti nakon mjesec dana koliko se preporucuje. Ja neznam kako da rijesim preveliku produkciju sebuma, to me muci vec dugo vremena. A i ovaj svrbez zna biti nesnosan. Jos jednom bi te zamolio da mi kazes gdje da kupim ovaj Innéov?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja sam bio u istoj situaciji kao i ti, perut i crvenilo na licu, prekomjerni sebum u kosi i velike ljuske peruti. Kod mene sebum je bio uzrokovao šećer. Čak i dan danas je tako, samo što se promjenilo na gore pa prije dobim akne nego se stigne sve zamastit tako da slatko izbjegavam ili i kad uzmem to bude malo, koji keks i čaša soka nije nikog ubila.

      To sa sirovim medom prvi put čujem. Uopće da i postoji sirovi med, pa med i može bit samo u sirovom stanju, neznam kakav drugačiji postoji. Med je isto čisti šećer tako da neznam po kojoj osnovi može djelovat. Ima on i niz drugi vitamina i šta sve ne ali većinski sastav je šećer. Pa ja kad pojedem samo par žličica šećera izbiju akne na licu tako da to kod mene ne prolazi.

      Inneov sam ja naručio kod nas u lokalnoj apoteci. Došao i pitao ali ga nije bilo niti su čuli za njega, ali je ženska zapisala i kaže da će proslijedit dobavljaču koji im dostavlja robu. Tako je i bilo i ja dobio te kapsule.

      Izbriši
    2. Davor
      ================

      Ej Viktore a jesi li ti iz Zagreba? Ako jesi moj ce brat prolazit kroz Zagreb prekosutra pa bi mogao da mi kupi te Inneov kapsule. Ako mi mozes reci gdje se ta apoteka nalazi bio bih jako zahvalan.

      Izbriši
  45. Sto se tice meda postoji med koji se preraduje na nizim tempereturama i onda se taj med naziva sirovi. To je otprilike do 40 stepeni. A imas med koji se preraduje na vise od 90 stepeni i totalno gubi sva korisna svojstva. Tako su meni rekli na raznim forumima sto se tice meda. Ostavit cu ti link ispod pa mozes procitati nesto vise o samoj metodi. I ja cu zatraziti da mi naruce te kapsule ako budu htjeli, jer i kod nas u BiH nemaju ih na stanju.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11485891

    OdgovoriIzbriši
  46. Davor
    ================

    Jos nesto Viktore da li imas problema sa kosom? Kod mene nakon svih ovih godina koristenja raznih sampona i drugih gluposti, desilo se to da mi je kosa poput metle bezivotna. Kraca kosa to donekle rijesava ali imam cudan oblik glave i uopste mi ne stoji kratka kosa. Ako je duza da bih je ukrotio morao bih koristiti neki gel ili nesto ali sta mi sa seborejom smijemo koristiti kad nam sve smeta> Da li ti imas slican problem? Zamolio bih te da prokomentarises ovu metodu sa medom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa bila je i kod mene takva ali se kao malo oporavila al nije ni upola kao nekad što je bila. Al bolje ikakva nego nikakva. Ja sam stalno na kratko ošišan i nemam tih problema.
      Ovo sa medom nemam šta komentirati jer nisam nikad čuo za tako nešto, meni je med oduvijek bio med i ništa više. Propolis je već druga priča al med je meni kao pekmez i sad da ima takva ljekovita svojstva čisto sumnjam.

      Izbriši
  47. Davor
    ================

    Kakvo je stanje Viktore? ima li sta novo po pitanju seboreje? kod mene je dva dana dobro tri lose i obrnuto, Nadem nesto efektivno onda o prestane raditi i tako u krug. Ja sam bio u posjeti infektologu, i nije nadeno nista cudno, jetra jest masna to se da rijesiti prehranom i silmarinom, a ostalo nista sve 5. E onda sam slucajno otkrio da imam problema sa disanjem na nos, to je ustanovio Orolog. Onda sam dobio uputnicu da slikam nos i na snimcima se vidi da imam zacepljenja koja se lahko daju rijesiti rutinskom operacijom. E sad Orolog tvrdi da nepravilno disanje tj disanje na usta moze prouzrokovati niz problema pa i seboreicni dermatitis, jer po njegovoj teoriji krv ne dobiva dovoljno kisika. Ja inace disem na usta kad spavam odavno i vjerovatno kad sam bio nesto mladi dobio sam udarac, da li od nekog pada ili neke tuce :) Sta ti mislis o svemu ovome. Ja cu najvjerovatnije u februaru operisati nos pa mozda i pomogne :)

    OdgovoriIzbriši
  48. Vido
    Ja imam isto problema sa disanjem na nos žitav život, vjerovatno devijacija. Javi poslije operacije kakvo je stanje, da li se nešto promjenilo.

    OdgovoriIzbriši
  49. hipo
    ja takodje imam problema sa devijacijom i sa sd.

    OdgovoriIzbriši
  50. hipo
    da li je neko imao iskustva sa zeolitom?

    OdgovoriIzbriši
  51. LJUDI IDITE U PRVU APOTEKU KOJA IMA SVOJU LABORATORIJU I NEKA VAM NAPRAVE 30 postotnu SUMPORNU KREMU. MAŽITE SE NJOM NA PROBLEMATIČNA MESTA MESEC DANA I VIDEĆETE ŠTA ĆE DA SE DESI - DESIĆE VAM SE ČISTO LICE

    OdgovoriIzbriši
  52. Moja priča o tome kako je dr. Paul Richard spasio moj život sa svojom ulja konoplje: ga kontaktirati na: paulrichmedicalservice@gmail.com
    Ja pate od raka jajnika, nisam jednom zauvijek odustao od mog raka čak ni kad sam bila toliko iscrpljena i ranjavanje ovom bolešću, znala sam duboko u svom srcu da ako postoji Bog, onda mi karcinom jajnika će biti izliječen. Tako sretni, dr. Paul Richard je uzeo moj život na višu razinu i zdravom stanju, a moje iskustvo sama je jednostavno nevjerojatna i mene je osigurao s vremenom ne bi imali. Ne mogu tvrditi da je imao najbolju sposobnost da se bori kao ratnik, ali ja sam se borio da najbolje što mogu i ja sada mogu reći da je moj rak je ozdravio dr. Paul Richard ulje konoplje liječenje i on mi je dao priliku koje smo svi zaslužuju. svima koji su držeći se za njihov rak biti izliječen, ovo je san, kroz i morate znati da ne liječenje je stopostotno jamstvo, osim Rick Simpson i dr. Paul Richard ulje konoplje. Kontaktirajte spasio život lijekova: paulrichmedicalservice@gmail.com
    Maria -


    My Story of how Dr. Paul Richard saved my life with his HEMP oil:contact him on: paulrichmedicalservice@gmail.com
    I suffer from Ovarian Cancer, I have not once ever given up on my cancer not even when I was so exhausted and hurting by this illness, i knew deep down in my heart that if there is God, then My Ovarian Cancer will be cured. So lucky, Dr. Paul Richard took my life to another level and healthy condition, and of my experience itself is simply amazing and has provided me with time I would not have had. I cannot claim to have had the best ability to fight like a warrior, but I have fought to the best I can and I can now say that my cancer has been cured by Dr. Paul Richard HEMP OIL TREATMENT and he has given me a chance which we all deserve. to all that have been holding on for their cancer to be cured, this is a dream come through and you have to know that no treatment is hundred percent guarantee except the Rick Simpson and Dr. Paul Richard Hemp Oil. Contact for life saving medication: paulrichmedicalservice@gmail.com
    Maria -

    OdgovoriIzbriši
  53. Pozdrav svima
    moja prica ide ovako:
    prije godinu dvije otisla sam kod svoje doktorice na glavi sam imala jako malu bijeu tockicu tipa perut neka pocela sam govoriti doktorici o problemu ona me je odma zaustavila i rekla da zna o cemu se radi dala mineku kremu da mazem 7 dana mazala sam i od tog nista dani su prolazili a to je se po glavi sirilo na vise mijesta ...po glavi cijelom trenutno imam te ljuskice kad ceslhak kocu tog previse ima bijelih tockica imam u uhu isto i kao neku ranu na pupku i okolo ne bas previse al je crveno i nije kao u glavi i uhu ne znam sta da radim vise koristila sam neki sampon iz ljek. nije pomigao kao ni te kreme...moze neka pomoc?savijet?dali neko ika slicno kao i ja


    molin vas odg

    by:Iva C.

    OdgovoriIzbriši
  54. Dr Itua cure my HIV, I have been a ARV Consumption for 10 years. i have been in pains until i came across Dr Itua on blogs site.I emailed him about my details of my HIV and my location i explained every thing to him and he told me that there is nothing to be scared of that he will cured me, he gave me guarantee,He ask me to pay for items fees so when i'm cured I will show gratitude I did and giving testimony of his healing herbs is what I'm going to do for the rest of you out there having HIV and other disease can see the good work of Dr Itua.I received his herbal medicine through EMS Courier service who delivered to my post office within 5 working days.Dr Itua is an honest man and I appreciate him for his good work.My GrandMa called him to appreciate him and rest of my friends did too,Is a joy to me that I'm free of taking Pills and having that fat belle is a nightmare.you will understand what i'm talking about if you have same problem I was having then not now though.I'm free and healthy Big Thanks To Dr Itua Herbal Center.I have his calendar too that he recently sent me,He Cure all kind disease Like,Cancer,Weak Erection,Wart Remover,Hpv,Herpes,Alzheimer’s disease,Bechet’s disease,Crohn’s disease
    ,Cushing’s disease,Heart failure,Multiple Sclerosis,Hypertension,Fibromyalgia,Hiv,Hepatitis B,Liver/Kidney Inflamatory,Epilepsy,Blood Cancer,Prostate Cancer,Colo-Rectal Cancer,Brain Cancer,Lung Cancer,Infertility,Parkinson's disease,Schizophrenia,Lung Cancer,Breast Cancer,Colo-Rectal Cancer,Blood Cancer,Prostate Cancer,siva.Fatal Familial Insomnia Factor V Leiden Mutation ,Epilepsy Dupuytren's disease,Desmoplastic small-round-cell tumor Diabetes ,Coeliac disease,Creutzfeldt–Jakob disease,Cerebral Amyloid Angiopathy, Ataxia,Arthritis,measles, tetanus, whooping cough, tuberculosis, polio and diphtheriaAmyotrophic Lateral Scoliosis,Fibromyalgia,Fluoroquinolone Toxicity
    Syndrome Fibrodysplasia Ossificans ProgresSclerosis,Seizures,Alzheimer's disease,Adrenocortical carcinoma.Asthma,Allergic diseases.Hiv_ Aids,Herpe ,Copd,Glaucoma., Cataracts,Macular degeneration,Cardiovascular disease,Lung disease.Enlarged prostate,Osteoporosis.Alzheimer's disease,
    Dementia.Fibroid,Diabetes,Dercum,Copd ,and also Bring back Ex Lover Back..Here his Contact .drituaherbalcenter@gmail.com Or Whats_app Number +2348149277967

    OdgovoriIzbriši