nedjelja, 23. siječnja 2011.

Soda bikarbona i limun u njezi kože


Surfajući bespućima interneta naletio sam na jedan jeftin a učinkovit način za čišćenje kože lica.
Potrebna je jedna žličica sode i pola ocjeđenog limuna. Limun procjedite tak da dobijete čisti sok bez vlakana.
korak1: umijte se mlakom vodom
korak2: sad mokrim prstima lagano utrljate sodu preko cijelog lica. Neki u ovom koraku tope sodu u vodi pa onda to nanose na lice no ja sam koristio direkt u prahu, malo je grublje ali učinkovitije.
korak3: ostavite na licu 5-10min dok se ne osuši i ne počne zatezat
korak4: umijte se ponovno i ručnikom osušite lice
korak5: vatom za lice nanesite limun polagano da se dobro upije. Malo će peckati no to je samo prvi par sekundi.
korak6: Nakon što se limun upije lice premažite kremom ili uljem. Osobno koristim ružino ulje jer mi ga koža najbolje prihvaća a kad ga koža upije meka je kao bebina, već znate šta :)
Od svih mogućih tonika i neznam šta sve ne ovaj način je najbolji što sam probao. Koža je dubinski očišćena a to nije niti jedan postigao.

Inače ovaj tretman se koristi za uklanjanje ožiljaka od akni.
To radim jednom tjedno maximum jer je dosta agresivno za kožu, no koža je fantastična, meka i glatka i sve one sitne prljavštine i mikro perut koja se ne vidi al se osjeti pod prstima su uklonite. Probajte, nemate šta izgubit.

by Viktor

31 komentar:

  1. Imala bih pitanje vezano za alergije. Naime ovje se govori o seboroičnom dermatitisu . Zanima me da li atopijski dermatitis ima ikakve veze sa gore navedenim dermatitisom sobzirom da simptomi koje navodite su slični atopijskom (crvenilo kože, svrbež, ...)

    OdgovoriIzbriši
  2. Anchy za početak možemo na ti, stvarno nema potrebe za vi jer ljudi smo a ne roboti u nekakvim institucijama :)
    Ima veze atopijski sa seborejom, sve je to na isti kalup, crvenilo, svrbež, perutanje samo se drugačije manifestira zato se i daju različiti nazivi, zna se što je seboreja, šta psorijaza a šta je atopijski.
    Već sam napisao odgovor jednoj mami ovdje (http://seboreicnidermatitis.blogspot.com/2010/03/seboreja-analiza-mini-studija-dio-2.html) vezan u atopijski dermatitis. Negdje u sredini komentara je taj odgovor pa si malo pogledaj. U većini slučajeva se javlja kod djece.

    OdgovoriIzbriši
  3. zanima me samo jedno: krema se zove REGIVIDERM B12. Kod nas koliko znam je nema, ali kolegica iz njemačke mi ju želi poslati jer kaze da su svi sastojci biljni i da mi trebala pomoci kod seboreje. Seboreju imam samo na ljevom obrazu i probala sam sve moguce kreme koje mi je dermatolog dao- naravno nijedna nije pomogla. Na svoju ruku sam uzela od Welede kremu od bademovog ulja i mogu reci da sam dosta zadovoljna s njom i ona mi je najvise pomogla,a i najmanje sam ju platila.
    Da li vitamin b12 može pozitivno utjecati na smirenje seboreje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ivana puno hvala za info.
    Koliko sam čitao (http://naturheilt.com/blog/regividerm-die-verhinderte-vitamin-b12-creme-gegen-neurodermitis/) taj krema je jednostavna, avokado i vitamin B12. Navodno da fantastično djeluje protiv seboreje i psorijaze. Dugo je odgađana dok se uopće pojavila na tržištu tak da je puštena u prodaju tek 2009.
    Ako ti kolegica može donijeti nek donese, cijena je oko 30 eura za 100g.

    Na kraju tog bloga, na dnu ima jedan komentar koji kaže da ima potencijalni jeftiniji način nego ta krema. Kupi se vitamin B12 u ampulama i ampula se utrlja na kožu pa nakon nje ide ulje avokada. Navodno da se psorijaza uklonila za 6 tjedana u potpunosti.
    E sad koliko bi to funkcioniralo neznam, mislim da je krema ipak bolje rješenje jer koža ju polako upija i jednolično, al opet možda bi samo zaista trebalo kupit avokado ulje i sam napravit mješavinu sa tim vitaminom ?

    Uglavnom dosta interesantno i vrijedi probat.

    Naravno da svi vitamini B pozitivno utječu na seboreju a ne samo B12.
    Zašto je to bitno? O tome sam pisao, vitamin B12 se koristi u drugoj fazi detoksikacije jetre a mislim da u tome jest problem da faze nisu u balansu a vitamin B12 je glavni i to čak za dvije faze.
    Sad zašto djeluje B12 ako je direkt na koži a ne kad se unosi preko usta, pa tijelu je izgleda svejedno išlo preko kože ili preko usta, odnosno probave.

    OdgovoriIzbriši
  5. puno hvala na informaciji. Čim ju isprobam javim kako djeluje... Usput, odlične imate informacije i sto god me zanima uvijek tu pročitam ako nisam sigurna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana,

      Jesi li probala kremu i kako dijeluje?
      Unaprijed zahvljujem

      Izbriši
  6. super blog, toliko korisnih i inteligentnih promišljanja & savjeta :) HVALA!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nema na čemu, drago mi je da sam pomogao :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hteo sam da pitam moze li ovim postupkom da se uklone fleke od bubuljica?Nadam se da ce mi oaj nacin pomoci bar malo inace koristicu posle limuna neutralnu kremu..i da,da se smanji crvenilo :P? Inace hvala puno..veliki pozdrav! :) :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa može pomoći to sigurno samo treba biti uporan. Maximalno 2x tjedno to radit jer je soda dosta agresivna za kožu. Obavezno krema na kraju jer treba joj zaštita nakon takvog tretmana. Agresivno al da zagladi i očisti kožu boljeg načina nisam vidio.
    Daj mi više infa, dal imaš akne i seboreju ili samo akne? Na kojem području imaš akne, samo lice ili i ramena?

    OdgovoriIzbriši
  10. Pa malo ih imam po ledjima ali mi to nije bitno najbitnije mi je da ocistim ili da umirim obraze jel ih tu ima najvise ima crnih tackica,mitisera fleki,oziljaka i sa vremena na vreme se pojavi neka bubuljica eto to :P muka mi je vise vucem ih od 8. razreda osnovne sad sam 2. srednje pokusavao sam sa raznim preparatima ali nista kazu da je soda najbolja svi kazu da soda to brzo umiri pa znas li mozda koliko je vremena potrebno od prilike da mi se ovo smiri ili iscisti? izvini sto te ovoliko smaram ali sta cu :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Dok se ne smire hormoni :)
    Teško je to reći dokad, ja nisam imao problema nikad sa aknama do unazad par godina ali kod mene je uzrok šećer tako da ovo tvoje je uzrok pubertet.
    Probaj piti zeleni čaj, ja ga pijem, i nema akni od tada. Pij 2 x na dan po jednu šalicu i trebo bi osjetit neke efekte.

    OdgovoriIzbriši
  12. Brate ja kakav sam mogao bih sad da ti postavim 1000 pitanja :D xD..ali ne zelim da te puno smaram ,picu zeleni caj ako mi ovo ne uspe plaism se do kada cu vuci ovaj problem do 18-e,19-e ne daj boze duze zeleo bih sad pred leto da malo sredim lice ipak treba juriti devojcice :D ako nista odoh kod dermatologa :P.. inace hvala ti sto odgovaras ovako brzo :))

    OdgovoriIzbriši
  13. I da zaboravih da te pitam koliko si dugo koristio ovaj tretman? :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ako misliš ovaj za sodu neznam ni sam, po potrebni. U zadnje vrijeme i ne jer nemam potrebe za tim, koža je ok. Ako misliš na zeleni čaj, zadnja 2 mjeseca ga trošim.

    OdgovoriIzbriši
  15. Brt evo opet ti se javljam posle 2. nedelje koristio sam svako vece ovaj tretman jer msm da je 2 puta na dan previse prvih 7 dana malo poboljsanje ali nista ne pomaze ja stvarno vise nzm sta da radim idem kod dermatologa a znam da mi ni on nece pomoci i dace mi nesto samo da bi me otkacio :P ipak hvala ti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi čitao upute, čini mi se...soda se stavlja najviše 2x TJEDNO, a ne DNEVNO!!! Trebaš znati da koži treba 30 do 40 dana da se regenerira, pa toliko trebaju minimalno i trajati bilo kakvi prirodni tretmani..

      Izbriši
  16. Taj tretman i nije neki lijek ili zamjena za kremu. On jednostavno dubinski očisti kožu i to je to tako da je nerealno očekivati nekakva čuda u s vezi seboreje.

    OdgovoriIzbriši
  17. http://www.poliderma.hr/var/poliderma/storage/images/usluge/oziljci/oziljci_akne/oziljci_i_crvenilo_koze_nakon_jako_upaljenih_akni/18813-1-cro-HR/oziljci_i_crvenilo_koze_nakon_jako_upaljenih_akni.jpg imam isti ovakav problem i neznam sta da radim...lice mi je tako ruzno da neznam sta da radim ako neko zna stada uradim neka javi hitno..ali da je sigurnoo ..HVALA..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako akne nisu uapljene i ostali su gadni ožiljci onda nema druge nego probat s raznim kremama ili s tom sodom to uklonit. Laserski tretman je skup ali najbrži i najučinkovitiji za takve stvari. Naravno ako se ne prave nove akne, jer onda čemu uklanjat ako dolaze nove akne?

      Izbriši
  18. Soda je dobra i u borbi protiv candide, ali i čini organizam alkalnim... No ne valja pretjerivati...

    OdgovoriIzbriši
  19. Koliko je ovo sigurno??

    OdgovoriIzbriši
  20. Moja dijagnoza je perioralni dermatitis (oko usta i između oči) i hrpa potrošenih novaca na razne tretmane kod dermatologa, ništa nije pomoglo i dermatitis se konstantno vraća. Imam 28 god i nešto manje od godinu dana se borim sa ovim problemom. Zadnje što sam dobila od dermatologice je Advantan krema koju mi miješaju u ljekarni i Plivasept otopina za čišćenje lica. Antibiotik u advantanu privremeno riješi problem,ali čim prestanem sa korištenjem moj "perica" se opet vrati tako da sam to prestala koristiti. Zadnje što sam otkrila da mi umiri dermatitis barem privemeno je arganovo ulje ali od njega mi se stvaraju aknice pa ga ne mogu svakodnevno koristiti. Probati ću sa sodom (nemam što izgubiti) i ružinim uljem kako ste napisali, nadam se da će mi možda ta kombinacija barem malo ublažiti dermatitis.

    OdgovoriIzbriši
  21. Neznam kako će se ulje ponašat jer imaš oko očiju a to je inače osjetljivo područje tako da nisam baš za ulje. Mogla bi imati suzne oči dan nakon nanošenja ulja. Ja sam koristio i još debelo izbjegavao područje oko očiju pa mi znalo smetat. Soda očisti dobro ali ima i drugi sredstava koja odlično odrade posao tipa kojekakvih gelova za lice.

    OdgovoriIzbriši
  22. Puno piše u komentarima ali ?

    OdgovoriIzbriši
  23. Viktor hvala na odgovoru. U međuvremenu od mojeg zadnjeg javljanja od čitanja ovog bloga isprobala sam sodu koja mi je napravila kaos na licu i prestala sam sa korištenjem nakon 3 dana. Nakon toga odlučila sam isprobati dvije kreme, jednu ujutro prije posla i pije nanošenja bilo kakve šminke na lice, a drugu navečer prije spavanja. Obzirom da mi priroda posla zahtjeva da pristojno izgledam moram nanositi barem malo kreme u boji ili korektora na područja lica zahvaćena dermatitisom. U međuvremenu onaj dio između očiju odnosno između obrva se jako pogoršao. Ujutro sam počela koristiti Avene Intolerance Skin i za noć Uriage zu-cn kremu. Prvih dana kad bi stavila kremu prvih par minuta vidjelo se žarenje dermatititsa koje se umirilo nakon tih par minuta i onda smirilo dermatitis (minimalno). Nisam odustajala jer mi je i to minimalno poboljšanje puno značilo. Prošlo je 35 dana i zbog moje tvrdoglavosti i pogođenih preparata dermatitis između očiju (obrva) se potpuno povukao,a ovaj oko usta je toliko malo vidljiv da mislim da bi kroz koji dan i on mogao nestati. Pregrizla jezik, ali moj "perica" polako ali sigurno, uz pravilnu njegu lica, nestaje. I moram napomenuti da sam u međuvremenu bila i na 3 tretmana infracrvenim laserom što je sigurno pomoglo napretku izlječenja. Nadam se da će nekome pomoći moje isustvo sa ove dvije kreme i laserom.

    OdgovoriIzbriši
  24. Koža na licu mi je suha, ali zato je tjeme premasno, i tu mi se najviše odrazio seboroični dermatitis. Bi li smjela ovo provesti na tjeme?
    Hvala :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Ovo je super za masnu kožu, limun pomaže u reguliranju rada žlijezda lojnica.
    wellness zagreb

    OdgovoriIzbriši
  26. Ja imam seboreicni dermatitis,koza glawe,i sada mi je bas upaljeno teme,stwara nerwozu,swrab,krwarenje.stwaraju se ranice po temenu.i to wucem god.dana,malo se powuce pa opet.molim za pomoc,ima li neki prirodni preparati?cula sam swasta,soda,ulje nocurka,aloja,..ali ne znam sta mi je ciniti.ocajna sam.juce sam bila kod dermatologa,i kaze da je to wrlo uporno,ali ne izleciwo,samo se zalecuje.sta da radim?dala mi je da koristim neki tretman plus aktiw s plus L i Fu,ali koliko pomaze ne znam,ali preskupi su tretmani.pomoc,hwala

    OdgovoriIzbriši
  27. Ja držim seboreju pod kontrolom kao nikad do sad.umit se mlakom vodom stavit u šaku žlicicu sode b. I utrljat svuda di ima seb. Rezultati tek nakon 7 dana treba bit uporan.svaki dan.. nemam vise tragova seboreje sad svako par dana nanesem preventivno. Inace druga vrsta je još jeftinija :) more! Umivat se morem ujutro i navecer sebo nestaje beztraga.. trece sunce - spržit se dobro i nestaje.. cetvrto najvažnije -oznojit se do bola..da ti tece znoj ko u sauni.. nekon cak 2 dana nestane sebo.. ali baš treba da ti curi znoj niz bradu.. znam po sebi jer radim u strojarnici na 50 stupnjeva.. kad izadjem okupam se i nema sebo za vidit vise.. Sebo me inace matletira od osnovne. IMA jos 1 dobar ljek a to je PRuNAX on mi je masu pomagao dok ga je bilo za kupit.. ako netko ima priliku neka ga nadje..nema ga vise u ljekarnama.. Poslusajte ove savjete i zaboravite na sebo

    OdgovoriIzbriši