nedjelja, 17. listopada 2010.

Stanje seboreje krajem 2010






Stanje danas na kraju 2010. je i više nego dobro. Nakon gotovo 4 godine borbe nemam potrebe za kortićima, šamponima protiv peruti, nikakvim kremama, niti problem s svrbežom i ostalim mukama koji idu uz seboreju. Crvenila i perutanja na licu nemam odavno, koža nije više onako hrapava nego glatka. Stanje u kosi nije tak bajno, imam peruti po cijeloj glavi ali nije u debelim slojevima niti mi je osjećaj tup (ako znate na šta mislim), ne svrbi me niti me zateže. Koristim jedan jedini prirodni šampon jer i ovi obični protiv peruti su štetni kad se analiziraju sastojci. no znam da kad svrbi jednostavno nemate izbora i prisiljeni ste. Jedem sve po redu osim mlijeka a šećer minimalno i većinom iz voća.
Napredak je u početku bio jako spor no s vremenom i silnim eksperimentima sve bolje i bolje, pogotovo nakon što dobiješ sliku o svom stanju i da nije sve SF. Moji prvi počeci nakon dermatologa i njihovih krema su bili prehrana, bolje rečeno izbacio sam sve što je sadržavalo aditive jer sam imao i niz drugi problema osim seboreje, pa sam našao na onu čuvenu listu štetni aditiva i tako malo pomalo počeo sam to proučavati i sve dublje ulaziti u taj nekad meni potpuno neznan svijet. Da mi je netko prije 4 godine rekao za aditive mislim da bih ga blijedo gledao.



Neznam kako da vam drugačije prenesem svoja (sa)znanja i iskustva nego da ih jednostavno napišem i uzmite ih zdravo za gotovo. Tako je jedna stvar od njih da pod svaku cijenu izbjegavate HIDROGENIZIRANO ULJE kojeg imate u ovim jeftinim grickalicama poput smokija i čipsa. Tipičan primjer kad dođete u kaufland i imate skupi čips lorenz koji 200g košta 15kn i neki X koji košta 5kn. E onda uzmite i pročitajte sastojke. Ako ima bilo koja riječ sa hidro bježite od toga. To hidrogenizirano ulje vam je sintetičko ulje koje vam je doslovce obična plastika koja se taloži i razara jetru. Izmislili su ga ameri za vrijeme 2. svjetskog rata kako bi imali dosta jeftinog ulja za vojsku.
No da se dalje vratim na tekst, nakon aditiva su došli na red sastojci u šamponima i kremama koji si i više nego šokantni šta sve stavljaju unutra. Jednostavno sam sve štetne izbacio iz uporabe i polako prelazio na prirodne. Dezodorans sam izbacio također je dosta njih sadrže aluminij koji se taloži u mozgu a što se povezuje sa alzheimerom ne trebam niti spominjat. No vidim sad ide na bolje, poput garniera koji je "izmislio" s mineralitom ili nivea-e s srebrom. Ne može me niti jedna studija ili argument uvjerit da je to posve sigurno. Onom tko tvrdi suprotno kažem neka uzme žličicu i neka onda pojede tu kremu pa da vidimo, naravno nakon toga uvijek tišina. Držim se jednog zlatnog pravila, ono što nije jestivo ne stavljaj na kožu i točka. Zašto je toliko bitno, zato jer se tu radi o kremama koje stavljamo svaki dan na kožu, iz dana u dan i tako godinama i naravno da se to sve taloži u organizmu. Kao da nije dovoljno što se trujemo preko hrane i zraka.



Za detaljnu analizu svake kreme imate stranicu skindeep gdje imate bazu sa svim sastojcima a ja ću vam stavit neke koje sam dosada sam analizirao.
Dalje izbacio sam pastu za zube koja sadrži fluor i prešao na prirodnu. Pastu koju koristim je Argital jer su mi najbolje.
Od šampona koristim također Argital koji je najblaži šampon s kojim sam prao kosu. Probao sam i Argital šampon ali ovi su mi najbolji, vlasište nije suho i spaljeno kao nakon ostalih. Uglavnom s njima perem kosu svaki drugi ili treći dan, našamponiram i odmah isperem bez držanja na kosi. Radim samo jedno ispiranje nikad drugo.
Tijelo perem sa prirodnim sapunima. Imate fantastičnih sapuna u DM-u, najbolji mi je Sympatico.
Za lice tu i tamo koristim koristim Nikel kremu s peršinom. Krema je čista petica, 100% prirodna, lako se razmazuje, odmah se upije i ima vitamin C i vitamin B upravo ono što nama treba, C protiv crvenila i B za njegu. Umivam se samo s hladnom vodom.
Od vitamina i minerala imate sve u jednoj tableti i velikim dozama tako da ne kupujete sve zasebno. Tu vam je sve cink, selen, vitamin B, ma sve. Zove se Twinlab Dualtabs. Cijena je malo paprenija no za twinlab svakako vrijedi dati zadnju lipu jer djeluje. Ostale marke pogotovo Natural Wealth izbjegnite jer su jako loši, njih da i to samo ako baš nemate izbora ili niste pri lovi. Sad znate zašto sam rekao da pripremite bankovni račun.
Dezodorans mi je Spray Mist iz DM-a. Potpuno prirodan, nema mirisa i drži 24h. Za miris uzmite neki parfem.
Eto nadam se da nisam nešto izostavio no s obzirom da je ovo verzija 1.0 s vremenom kako budem nadopunjavao budem objavio dodatke. Ovaj tekst će vam dati uvid da sami preuzmete stvar u svoje ruke, seboreja je dosadna i komplicirana no nije najgore što čovjeka može zadesiti. Najbitnije je da budete ustrajni. Najbolji dio s seborejom je taj što čovjeka natjera da krene misliti o mnogim stvarima koje je dosad uzimao zdravo za gotovo. Neće vam nitko drugi pomoći osim sami sebi. Najbolje su mi priče o autosugestiji i da je seboreja na psihičkoj bazi, kao stres, ovo ono, ma dajte tko danas nije pod stresom? Stres je sastavni dio života i teško ga je izbjeći. Da sam slušao takve priče i dan danas bi bio na teškim kremama i šamponima.
Ukratko odgovor na seboreju je detox, detox i detox. Problem je unutra i njega treba riješiti, sigurno se neće samo od sebe riješiti. Kreme i kojekakvi tretmani su kupovanje vremena i bacanje novca, potrošio sam hrpu love na silne kreme i tonike a za šta, nisam se s mjesta maknuo nego sam prikrivao problem.

Broj komentara: 37:

  1. Pozdrav,

    hvala na još jednom informativnom članku koji će mi itekako poslužiti. Već neko vrijeme malo čitam tvoja pisanja i moram reći da mi se jako svidja pristup koji imaš prema ovom problemu.

    Nakon nekoliko posjeta raznim dermatolozima, terapije su uvijek bili raznorazni jaki šamponi te kremice. Meni je najveći problem vlasište i nakon brojnih šampona koji su neko vrijeme pomagali(Oronazol, Selsun, Ducray Kertyol S, Ducray Elution, Dr. Temt crni šampon) ali s vremenom se stvorila otpornost i sada mi takvi šamponi rade samo veće probleme. Kao da još više iziritiraju vlasište, otvore ranice od ljuskica, itd.

    Nakon svega toga ostao sam sa nezdravom i prordjedjenom kosom koja puca. Dosta mi je svega i nakon što sam našao ovaj tvoj blog, počeo sam sa malo drukčijim pristupom.

    Iznutra: - Kompleks vitamina B, Selen + Omega 3. Takodjer pokušavam jesti što manje masno, ljuto(ovo mi je tiha patnja), itd. a slatko rijetko i jedem(prvenstveno voće)

    Vlasište: - preporučen mi je šampon Phytopaisant, koji je na biljnoj bazi i sa njime sam počeo prati kosu svaki drugi dan. Dosta je blagi i imam osjećaj da umirijue vlasište, iako sam ga do sada koristio svega dva-tri puta. Možeš li mi reći što o njemu?

    Lice: Prunaks losion. Dosta je skup, ali imam pozitivna iskustva sa njim. Crvenilo po licu mi je umjereno i ovaj losion to dosta dobro drži pod kontrolom. Takodjer je na prirodnoj bazi.

    Sada me zanima sljedeće; ubrzo sam pri kraju sa pakiranjem Vitamina B i Selenom, te si kanim kupit TwinLab Dual-Tabs. Da li uz to da nastavim uzimati Omega 3? Trenutno imam skoro punu kutiju od 100 kom, Belupo MAXI Omega 3 1000mg.

    Srdačan pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe znam poznat mi je taj put. Početna stanica dermatologija, molim karte na pregled i ukrcajte se da vam prepišemo najmodernije što imamo u ponudi!
    Prije njih seboreja je bila koliko toliko pod kontrolom, mislim na lice, održavao sam s običnom plavom niveom i head&shouldersom i onda odem kod njih. Bam! Najgore što sam napravio u životu.
    Sve je bilo OK dok sam bio pod terapijom i jedno 5 dana nakon što sam se skinuo s krema a onda prolom oblaka. Ne da mi je izbilo samo oko nosa, nego je preuzelo cijelo čelo i bradu, u kosi je pol cm peruti... Ma prošao sam pakao:(

    Nikad čuo za taj šampon, al ak ti djeluje onda koristi ga. Kod mene je kontra, svi šamponi za perut na biljnoj bazi mi drastično pogoršaju stanje, kemiju neću da stavljam zato koristim neutralan za normalnu kosu jer mi onda perut miruje.

    Dualtabs je meni odličan, nakon par dana koža mi se zagladi na licu od njega.
    On je dobar je pokriva cijeli spektar što nama treba, vitamin C, B6, B12, selen, cink, vitamin A.
    Jedino ima jako malo biotina, to uzmi dodatno.
    Tu imaš spisak šta ima u dualtabsu - http://www.agram89.com/v2/?page_id=zdravlje&brand_id=twinlab#anchor_brands

    Omegu3 obavezno, dok sam bio na njoj meni je optimum bio 2 kapsule na dan po 1000mg, ak je jedna efekta nema a ak je više onda je razbacivanje.
    Troši bilo koju marku, bitno je da uzimaš redovno.

    Izbaci mlijeko, šećer, junk food.
    Recimo meni seboreja već neko vrijeme sama stoji bez ikakvih pomagala (suplemenata) no pojedem li samo jednu paštetu bukne odmah i onda treba jedno tjedan dva da se sve vrati u normalu.

    Trenutno od toga ne trošim ništa, trošim nešto sasvim drugo, bolje rečeno eksperimentiram.

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je zadnjih godinu dana bio pakao. Sa jednog šampona, na drugi...užas, nije mi bilo ni 2 tjedna mirovanja. Prije toga, nekoliko puta operem kosu sa odredjenim specijalnim šamponima i miran sam bio skoro mjesec dana...kažem od prošle zime, kaos. A svaki posjet dermatologu novi šampon 3-4 tjedna, nakon toga neki drugi "blaži" 4-6 tjedana, sve zajedno min 200kn. Pa kontrola i opet nešto novo. Užas.

    Phytopaisant od Phyto-a. http://www.phyto.com/en/ Odi na "hair care regime" i tamo ti je. Rano mi je još reći da li djeluje, ali vrijedi probat, za sada mi se čini OK.

    Definitivno ću si uzeti taj Dualtabs. Imaš neku preporuku za Biotin, koju marku te dozu? Ne razumijem se baš u to pa neću da se zeznem.

    Primljeno na znanje za OMEGU-3.

    Mlijeko treba izbacit? Kako ću bez jogurta? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. pokušaj izbacit mlijeko i sve mliječne proizvode barem na 2 tjedna da vidiš dal ima pomaka.
    biotin bilo koji tu nema neke razlike, možeš i natural wealth.
    phyto šampon mi se čini odličan ako ti djeluje onda ga koristi.

    OdgovoriIzbriši
  5. pozdrav,

    evo da ti javim malo kakvo je stanje.

    Prvo, probao sam na mjesec dana izbacit mlijeko iz svih izvora i moram priznati nisam vidio nikakav napredak. Ama baš ništa. Nastavio sam muku mučit sa tjemenom i živcima još dugo, dugo. Svako jutro se probudim, kad na tjemenu eksplozija. Postajem očajan i kupim neki losion za "čiščenje" tjemena Kelual sa cinkom(dermatolog i to blagoslavio). Istina očistilo mi je tjeme nakratko ali to peče ko sam vrag i više uništava tjeme nego što ga "čisti". Ali bilo je instant rješenje i u tom smislu pomoglo je. No problem je i dalje ostajao svakog jutra....

    I onda jednog jutra EUREKA trenutak. Probudio sam se ležeći na trbuhu sa čelom na svom omiljenom jastuku. Odem do kupaone opet katastrofa, prednja linija kose krcata prhuti i ljukicama, baš tamo gdje mi je glava dodirivala jastuk. Idem u inspekciju i shvatim da su mi žarišta uvijek bila na zatiljku(najviše), sa strane i ponekad sprijeda...znači baš na onim mjestima gdje nasloniš glavu dok spavaš. Vrh tjemena mi je većinom bio puno manje pogodjen. I onda ja shvatim da ja koristim iste pernate jastuke već godinama i godinama. Pere se to redovito, mjenjaju navlake i sve to ali ipak je perje raj za raznorazne grinje i svakojakve "beštije" koje vjerovatno imaju gozbu svaku večer sa mojim tjemenom. I bacim ja na stranu sva 3 najdraža svoja jastuka i uzmem neke nove, anatomske jastuke od stare i kažem joj da hoću isprobat koji tjedan.

    Kosu sam oprao prije nego sam legao prvi put na nove jastuke i već sutradan meni je stanje bilo kao kada sam legao navečer!! I evo skoro treći tjedan prolazi i meni tjeme dugo vremena nije bilo u ovako dobrom stanju. Okorjelih ljuskica skoro pa i da nema, ono što je preostalo namažem sa prirodnim Prunaks losionom(samo pohvale) i ja sam skoro 3 tjedna sretan jer imam zadovoljavajuće tjeme. Jedino što preostaje je ona normalna, sitna prhut koja malo opada kada provučeš prste kroz kosu.

    Mislim da sam veliki dio problema rješio, znači otkrio uzročnik ili bolje rečeno, svoj "katalizator". Problem je još uvijek tu jer seboreja ostaje ali sam uvelike si olakšao život jer sada mi preostaje samo pokušat održavat ovo dobro stanje. Pazite ljudi gdje stavljate glavu dok spavate.

    Trenutno mi je ovakav režim:

    1x Dualtabs
    1x Biotin
    2x Omega 3 kapsule

    Pijem to svaki dan, na prehranu pazim koliko je ljudski moguće, ionako nisam nikad prečesto jeo junk.

    Za čiščenje lica koristim samo Prunaks losion i to vrlo rijetko jer sa crvenilom nisam nikad imao prevelikih problema. Isti losion koristim i na tjemenu ako se nadje pokoja ljuskica(samo kap je dovoljna).

    Sada mi je problem kosa i šampon. Pri kraju sam sa Phyto šamponom za koji mogu reći i da je dobar, nije agresivan, ali kosa mi je i dalje bez-životna, suha, gruba i "puca". Htio bih ako je ikako moguće malo kosu vratit u prijašnje stanje, malo obnovit tjeme da se vrati (bar malo) gustoće i da kosa postane zdravija. Jel mi možeš preporučit neki šampon ili čak regenerator koji bi bio dobar u tom zadatku? Vidim da si u analizi sastojaka šampona nahvalio onaj Nivein Protein Repair, da li možda s tim da probam ili sa nečim prirodnim?

    Još jednom pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tebi hvala na odgovoru i drago mi je da si pronašao uzrok. Čitao sam i takvim sličnim slučajevima gdje su ljudi isto imali seboreju ako su bili u kontaktu s nečim što im nije odgovaralo, sapun, prašak za rublje, sat... Kod tebe je jastuk bio u pitanju koji je samo pogoršavao.
    Drago mi je da ti je bolje i tako da i drugi mogu pročitat tvoje iskustvo pa možda i njima nešto slično pomogne.
    Tu sitnu prhut imam i ja, nije više onak u komadima i koristim šampon od balae-e i OK je jer ne pogoršava stanje kao ostali.
    Za reparaciju kose ne znam šta da ti preporučim. Možeš probat s tim niveinim ali ima jedan šampon koji sam isto kupio u DMu, Alverde - repair shampoo sa avokadom sa oštećenu i lomljivu kosu. Prirodan je i bez silikona! Taj silikon (dimethicone) je štetan jer dodatno isušuje i pogoršava stanje kose a cijela funkcija je da ti kosa bude glatka nakon tuširanja a u biti radiš još gore. Taj alverde nema silikon i još je naglašeno nalijepnicom na vrhu (ohne silikone) pa eto probaj s njim.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ma moramo javljati dojmove jedni drugima, volio bi da više ljudi koji čitaju ove stranice podjele svoja iskustva, od viška informacija glava ne boli.

    Ja se samo nadam da mi ovo sa jastukom nije neka slučajnost, tj. da nije se stanje samo od sebe popravilo i da me opet čeka agonija.

    Evo baš sam skoknuo do DM-a i kupio od Alverde taj repair šampon te regenerator, oba su bez silikona i probat ću s njima. Zaista nevjerojatno prihvatljiva cijena, svaki oko 18kn, tako da ako i ne bude mi odgovaralo nije propast svijeta. Gledao sam od Nivea regenerator i imali samo onaj neki "Intense Repair" a taj u sebi sadrži taj "dimethicone" pa sam radje uzeo i to od Alverde. Malo sam googlao o Alverdi i ima zaista pozitivnih iskustava sa tom firmo. Javit ću dojmove.

    Poz

    P.S. zaboravio sam ti prije napisat što se tiče Dualtabsa, Biotina, Omege-3, ukoliko to još uvijek trošiš...upiši u Google Swanson i odi na njihovu stranicu. Ja sam si kupio pakiranje od 200 Dualtabs, 200 biotina, 200 Omega-3 sve od Dualtabs za 250kn i poslao prijatelju u Americi koji mi je to donjeo. Poštarina za Hrvatsku bi mi bila još nekih 30 dolara, znači da bi me onda ispalo 400kn. A kad uzmeš u obzir da kod nas pakiranje Dualtabsa, 200kom, dodje samo 500kn, te Omega po 200kn i još biotin 100kn, ušteda je zaista nevjerovatna. Eto da imaš na umu u slučaju da nisi znao.

    OdgovoriIzbriši
  8. *sve od Twinlaba sam htio reći

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne trošim ništa od supplemenata tog tipa. Imam još bočicu od dualtabsa i tu i tamo popijem po jednu. Sad trošim jedan drugi preparat, odnosno 2 preparata al to će još pričekat za dojmove jer je premalo vremena prošlo.
    Znam za taj swanson, od njega sam uzimo biotin i još neznam što, isto naručeno izvana jer kod nas su ti suplementi preskupi.
    Omegu sam također naručio cijeli paket od 6 bočica za 300kn s poštarinom, a kod nas toliko koštaju 3 bočice.
    Za alverde mislim da bi trebao bit dobar jer je prirodnog porijekla, sve komponente nisu sintetika tako da za njih analiza ne vrijedi.
    A od balea-e ima sensitive i ultra sensitive program al taj ultra nisam vidio kod sebe u DMu samo taj sensitive, no valjda je sve novo pa će s vremenom doći i to.
    Svakako javi dojmove alverdea.

    OdgovoriIzbriši
  10. Godinu dana otkako sam izgubila sina napala me
    seborea,sad nedavno,prije tjedan dana.Ima dva
    sata da su prošla od pranja Crnim šamponom a u
    meni mir,vlasište miruje,kažem vam Božji Pramir.
    Molim za vas,vi molite za mene..

    OdgovoriIzbriši
  11. Tužna priča, žao mi je zbog gubitka Vašeg sina. Seboreja je samo točka na i zbog pretrpljenog stresa koji dosta utječe na seboreju. Ako taj šampon djeluje super za Vas, samo nemojte pretjerivati i konstantno ga koristit jer prije ili kasnije će prestat djelovat, zato rotirajte šampone.

    OdgovoriIzbriši
  12. Da pitam u vezi narucivanja suplemenata preko Swanson sajta, koliko se otprilike vremenski ceka na isporuku, i kolika bi me izasla postarina.Zelim da narucim Dual Tabs, Biotin i Omega suplemente (sad se dvoumim izmedju Omega 3 i Omega 369, mislim koji je bolje da uzmem).Inace sve pohvale za blog.

    OdgovoriIzbriši
  13. Nisam nikad naručivao direktno s swansona već s ebaya a čeka se oko 2 tjedna. Za omegu trebala bi bit bolja 369 jer je balansirana, jer po zadnjim istraživanjima čista omega3 je štetna ako se dugo koristi.
    Ima dosta suplemenata i kod nas sad za uzet, u zadnje godinu dvije nastao je pravi boom raznih stranica gdje možete naručit šta god poželite ali i dalje je vani jeftinije ali ne uvijek.

    OdgovoriIzbriši
  14. Upravo sam naišla na tvoj blog, tj. istraživanje i oduševio me. I sama sam započela s istraživanjem prehrane i zdravlja zbog neuspjelih pokušaja s preparatima i savjetovanjem s liječnicima. Opadanje kose i seboreja pa čudnovate alergije koje nasa medicina ne uspjeva objasniti me tjeraju da se obratim drugim izvorima.
    Saznala sam između ostalog za probleme s kandidom i provela dijetu u 7 tjedana: bez šećera, pšenice, čak ni slatkog voća! Osjećala sam se bolje nego ikad , a kosa je blještala! Od toliko bogate i zdrave prehrane, smanjila mi se želja za nezdravom hranom i ovisnost o šećeru, smanjio se stres...
    Smatram da je jedino rješenje u pravilnoj prehrani za nas koji smo jako osjetljivog tijela. S druge strane tim bolestima možemo i zahvaliti na neki način jer nam organizam ukazuje da mu je potrebna druga vrsta pažnje.
    Zapravo kad počneš obraćati pažnju na ono što jedeš i što nanosiš na sebe nevjerojatno je koliko se trujemo, ali i dobro držimo.

    Samo nastavi i sretno dalje!

    OdgovoriIzbriši
  15. Bravo za tebe!
    Ovakvi postovi daju vjetar u leđa, kad shvatiš da nisi sam i da ima i drugih koji si isti kao ti.
    Samo oni koji prođu kroz "pakao" mogu shvatit koliko prehrana ima utjecaja na zdravlje, a kad to shvatiš počneš cjenit svaki zdravi obrok, pogotovo recimo jedan pošteni ručak i kad znaš odakle je sve i da je svaka namirnica na stolu organskog porijekla.

    Moramo se držat nema nam druge, iz ove kože nema van :(
    Sretno i tebi!

    OdgovoriIzbriši
  16. @:D: sta konzumirati od hrane ako nema upotrebe psenice (najvise kruha), mozeli se onda jesti kruh od kukuruza ili drugih sastojaka (valjda ne bi trebalo gluten koga ima u psenici, unositi u organizam), plus volim od voca da zderem pomorandze, grejpfurt, volim i secer da komzumiram u kafu, cajeve...E sad konkretno kakva da mi bude ishrana, cime da zamenim hleb, (meso i ostale mesne preradjevine nisu problem za izbaciti iz ishrane), onda koje voce da konzumiram, generalno recept za ishranu mi treba (mogao bi i taj tvoj dok si bila na dijeti).

    OdgovoriIzbriši
  17. Nema tu nekakvog recepta, sve ovisi o pojedincu, financijama i upornosti. Recimo pšenica je nezdrava, jer kad je izbacim na neko vrijeme koža bude čišća. Zamjenio sam je sa rižom i palentom. Problem je bio gubitak mase pa sam bio prisiljen jesti je ponovno.
    U početku bude teško bez kruha al navikneš se brzo, jedino ne osjećaš sitost kao sa kruhom.
    Možeš jesti kruh s kukuruzom, ja ga stalno jedem, samo to nije čisti kukuruz nego je pola pšenica.
    Od voća i povrća jedem više manje sve, kiwi i mrkvu najviše.
    Ne jedem gotovo nikad slatko a tu spadaju tipa kolači, čokolade, pekmeze.... Ako pojedem to je možda jednom mjesečno. Ne pijem sokove, samo vodu.
    Ne pijem mlijeko niti konzumiram bilo šta vezano uz mlijeko.

    OdgovoriIzbriši
  18. Mack kako je tebi sad lice, jel imas crvenilo, perut.Ja imam vise onako neke kao pecate na rubu cela, blizu obrva, i kod usiju (takodje i u usnom kanalu, iza usiju), plus i dosta mi se peruta kosa, na nekim delovima glave kao da se nakupi sloj peruti (ko neka krljust), cak sam te pecate dobijao i na grudnom kosu, na rukama, ledjima (vise tamo dole blizu zadnjice), i prestao sam piti pivo na jedno vreme i to mi se povuklo (mada lice je jos problem).Necete mi verovati jedno vreme sam se ubijao od rakije, i na primer ujutro kad se probudim lice mi onako izgleda malo bolje :D, mada ipak to bas i nije korisno sredstvo za lecenje :D.I sta sada trenutno koristis od terapije, cuo sam da pijenje caja od cicka dosta pomaze koznim bolestima tipa ekcemi,seboreja,psorijaza.Btw samo kad bi resio problem na licu ovih pecata, kosa manje vise ne peruta mi se da mi je ono katastrofa, vec samo kad se cesem.

    OdgovoriIzbriši
  19. Lice je čisto. Ako se opustim i krenem loše jest, pogotovo šećer, sve se vrati na staro. Isto dobijem te pečate na rubu čela, crvenilo krene izbijat na nosu i oko nosa.....Kosa je više manje OK, imam na nekim područjima, iza na dnu potiljka i gore na tjemenu, perutanje je OK, varira al nije strašno. Isto ako se opustim krene se širit po cijelo glavi, u uške i iza uši. Isto se krenulo širit kad sam isprobavao detox metode.
    Ovo za rakiju isto sam primjetio! Od nje se stanje ne pogoršava, nekol lice jest možda za mrvicu bolje :)
    Ostalo vino, pivo isto se pogorša, jedino rakija ne. Isto sam primjetio da recimo pivo i vino me odmah "udare" u glavu dok od rakije ništa, ma koliko je pio. Inače ne pijem alkohol al to sam skužio u svatovima kad sam popio to veče skoro pol litre rakije, i ništa kao da sam pio vodu :)
    To je još jedan dokaz da je jetra problem, jer ona pretvara taj alkohol i ne dopušta da se poveća koncentracija u krvi. Valjda sve ovisi o vrsti alkohola ili rakija ima u sebi komponente šljive, ili kako bi homeopati rekli taj alkohol nosi frekvenciju šljive.
    E sad gle šta kažu za šljivu - " Od davnina se koristi kao prirodno sredstvo za regulaciju probave, čišćenje organizma, poticanje rada jetre i apetita. "
    Ovo je bitno - poticanje rada jetre! Mislim da zbog toga bude bolje od rakije jer većina je od šljive i to čačanka koja je najbolja.

    Sad koristim neko sredstvo al nije pomoglo. Onaj methodraine je isto mješavina čajeva tak da ako se potrefi dobar omjer biljaka, jer jedna je preslaba, čaj bi morao bit dobar. Zato postoje travari, oni se bave s tim al nisam još probao takvu mješavinu.

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja trenutno koristim detox sa zelenom glinom, evo vec 4 dana pa cemo videti rezultate.Izbacio sam secer, mleko, mesne preradjevine, samo jos kad bi uspeo kruh izbaciti bilo bi ok (ionako imam 67 kg), pa kad bi ga izbacio ko zna koliko bi smrsao, mada videcu da probam da zderem pirinac prokuvani, i da smanjim kruh pa da vidimo reakciju na seboreju.Spolja jedino sto namazem lice kremom Nivea plava.Samo znas sta mi je cudo, kako to kad neko ode na more seboreja mu se skroz povuce, tj nestane uglavnom, da ne igra tu ulogu morska so ili nesto drugo.Mislim verovatno to spolja otlanja na neko vreme uzrok, i naravno opet se dosada od bolesti vrati kroz odredjeni period.Ima kod mene da se kupi morska so oko 5kg blizu 4 evra, pa sam kontao da je utrljavam na lice da vidim hoce li to sta pomoc.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ma nije samo sol nego i zrak je čišći i suši je na kopnu. Dosta da se jednom okupaš u moru i budeš čist jer more sve to "dezinficira" i dubinski očisti kožu. Isti efekat dobiš sa onim kupkama i onim solima baš za kupke. Dok sam imao kadu koristio sam te soli i zaista budeš kao novi nakon te kupke, nema tog šampona i tuša koji to mogu nadomjestit.

    OdgovoriIzbriši
  22. Mack evo jedan dobar sajt ima raznih alternativa (pogotovo sto se tice ciscenje parazita u crevima, jetre itd.) http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/category/cat/alternativne_metode_lijechenja/

    OdgovoriIzbriši
  23. Pročitao odavno dobar dio toga i probao dosta toga no bez neki značajnijih rezultata :( čak suprotno neke stvari su pogoršale stvari poput gline zbog koje mi je tlak otišao u nebo ili klorofila zbog kojeg je seboreja ošla izvan kontrole, dobio bolove u kičmi....
    Ne kaže se bezveze nije zlato sve što sja.

    OdgovoriIzbriši
  24. Nasao sam tamo neku temu da soda bikarbona odlicno reaguje protiv kandide, e sad neki doktori su misljenja da je treba piti, a neki da ne treba (luda medicina).Mozda je nas problem upravo kandidizacija oraganizma pa izbacuje bakterije na povrsinu koze zbog zatrovanosti (opet misterija dal je to uzrok)!Ko li ce mu ga znati, ja evo jos pijem glinu za detox, nema jos nekih konkretnih rezultata, mada se mora malo duze piti!

    OdgovoriIzbriši
  25. Poz
    Kod mene je problem taj što imam crvenilo u kosi te mi otpada dosta kosa. oko nosa i oko obrva mi se isto pojavljuje crvenilo, i poludjet ću od toga, koristim neke kreme i gelove i pomogne mi ali mi se s vremenom opet pojavi..molim pomognite mi..hvala

    OdgovoriIzbriši
  26. Pa mogao si barem navest tvoju dijagnozu i koje gelove koristiš. Dal te svrbi, dal se peruta, šta si sve probao dosad.....
    Bez dijagnoze nema naprijed. Možeš imati nekakvu alergijsku reakciju na nešto ili nekakvu upalu a ne seboreju.

    OdgovoriIzbriši
  27. Evo i ja da se oglasim, pijem glinu skoro 2 tjedna i nema nekih rezultata, cak stavljam i masku na lice al nikakvi pomaci i dalje imam pecate na rubu i sredini cela, onda kod slepoocnice, blizu obrva, pored iza i u usima, takodje u kosi isto na nekim delovima glave naslage peruti velicine novcica itd.
    E sad da te pitam mack, uzeo sam biotin pise da ima u jednoj tableti 150ug (jel to 150mcg ?) proizvodjac Dietpharm, onda vitamin b complex od Natural Wealth 100 tableta (1 tableta sadrzi:Vitamin B1 1.4mg,Vimatin B2 1.6mg,Vitamin B6 2mg, Vitamin B12 1ug, Biotin 15ug, Niacin 18mg, Pantothenic Acid 6mg, Folid Acid 200ug).Kako da pijem ove suplemente, pice na svakom proizvodu kako se koji uzima, al sam negde citao da za nas idu drugacije doze, pa te pitam kako da ih koristim.E sad sto se tice cena biotin sam platio 7 eura, a vitamin B complex 4 eura.E sad na Swanson sajtu sam nasao vitamin b complex sa desetostuko vecim dozama i to bocica od 240 tableta za samo 11.5$, evo i sastojci http://www.swansonvitamins.com/SW1073/ItemDetail?n=0 i biotin od 5000mcg za 3,59$ sto je smesno s poredjenjem ovog biotina koji je znatno slabiji.

    OdgovoriIzbriši
  28. Koristio sam i ovaj i onaj biotin i što se tiče količine svejedno je, barem u mom slučaju, jednako učinkoviti su bili i ovaj od 5000mcg i ovaj od 300mcg. Koristio sam onaj od natural wealtha, taj ima 300 mcg ili ug.
    Probaj prvo po jednu tabletu jedno 2 tjedna, onda svaki tjedan diži za jednu sve dok ne dobiješ željene rezultate, odnosno nekakvu vidnu promjenu.

    OdgovoriIzbriši
  29. Riskirajući da ispadnem glup;

    ja trošim Biotin od Twinlab-a koji je 600mcg. Jel to malo? Jel ako vi trošite 5000mcg, čini mi se da je ovo moje kao da ni ne uzimam ništa. :D

    Molim pojašnjenje zašto tolika razlika.

    OdgovoriIzbriši
  30. Ma dosta ti je, bez brige nije malo. Već sam napisao da je svejedno. Tijelo uzme koliko mu treba ostatak se izbaci kroz mokraću. Nekome je dosta i 50mcg a nekome treba više, svatko je različit. Drži se ti twinlaba jer su zaista kvalitetni.

    OdgovoriIzbriši
  31. Mck svaka cast na izlaganju...Imam problema sa perutanjem lica,najvise se nerviram npr posle basketa odnosno kad mi se lice oznoji,ili kad se kupam,moram da sacekam da se osushi inace je koza na mestima zarista mekana i mogu lagano da je izgulim...ne znam vise sta da radim,glup i dosadan osecaj,cevenilo imam vrlo malo to me i ne brine,ali perutanje uuuffff...sta mislis da mi moze ublaziti perutanje,nisam pio vitamine omege i ostalo,skupo mi je da izdvojim za to sve,sta mislis za pocetak beviplex,ili biotin...hvala unapred...inace planiram da prestanem pusiti jbn cigare,verujem da one dosta uticu na lice...

    OdgovoriIzbriši
  32. Pa da ne pušiš sigurno bi pomoglo, barem u teoriji ali pokušaj u praksi barem 2 tjedna, to je nekakav minimum. Nažalost bez suplemenata teško ćeš se borit s perutanjem. Omega3 i biotin su minimum minimuma, no ako te financije stišću pokušaj prvo sa čajevima za čišćenje. Nisam se nikad bavio detaljnije čajevima no koliko vidim ima ih svugdje po trgovinama. Recimo vidio sam u kauflandu čaj za jačanje imuniteta. Možeš probat i s propolisom, imaš ga u DMu koliko sam letimično vidio. Ako uzmeš jedno drži se toga barem mjesec dana da uopće vidiš dali ima ikakvog pomaka. Ako ima na dobrom si putu.
    Uglavnom to ti je za početak najjeftinija solucija, za to ti je i 50kn dosta jer čajevi nisu skupi kao suplementi s kojima kad jednom kreneš nemoš stat. Malo obiđi sve te trgovine i drogerije, pa i ljekarne pa vidi šta sve imaju u ponudi jer ponuda je velika i svakim danom sve veća.

    OdgovoriIzbriši
  33. Pozdrav!

    planiram kupiti Argital šampon - mogu li se opustit u biranju sampona ili i od njih treba istraživati deklaracije? Trebam i regenerator - vrijedi li sve od te tvrtke kao neskodljivo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Molim te, imam jos jedno pitanje - koristim Eucerin ulje za kupanje - kako ti se čine njihovi proizvodi?

      Hvala ti...
      Pozz

      Izbriši
    2. Probao sam Argital i ono, nisu loši ali nisu ali nisu niti nešto ekstra. Prednost im je što su prirodni i to je sve. Zubne paste su im odlične. I da ni slučajno kupovat onaj njihov koncentrat protiv peruti, bacanje love a još uzrokuje perutanje!
      Ako ti je taj eucerin dobar i ne isušuje kožu onda ga koristi, bolje i to nego jeftini gelovi od 15 iz lanaca.

      Izbriši
  34. mack kakvo ti je lice sad?

    OdgovoriIzbriši