ponedjeljak, 27. srpnja 2009.

Seboreja liječenje

Seboreja je stanje organizma za koje trenutno ne postoji lijek. Jako je slična psorijazi osim što se seboreja pojavljuje na specifičnim mjestima (vidi sliku na prethodnom postu).
Uzrok nastanka je nepoznat niti mehanizam kako to funkcionira. Glavna stvar je da je problem unutra ne izvana i zato nema pravog rješenja u obliku krema, šampona i dermatologa. Oni samo pružaju trenutno olakšanje za nas, no pitanje je koliko je to olakšanje tijelu jer mora biti razlog zašto to čini.
Svatko od nas je različit i vjerojatno za svakog postoji različit uzrok ali se manifestira na isti način. Kod nekoga je dovoljno da unese neki vitamin ili mineral i problem riješen dok kod nas ostalih manje sretnih ostaje na nama da tražimo rješenje samo što nas to traženje katkad dovodi do ludila. Probao sam u zadnje pol godine hrpu tretmana i neki djeluju bolje neki lošije no svi oni nisu rješenje.
Lista koju sam sastavio je produkt djelom osobnog iskustva a ostalo prikupljanjem informacija sa drugi stranica i foruma gdje su ljudi opisali svoja iskustva i napretke u borbi s seborejom. Pokušat ću navesti što više detalja u vezi seboreje jer katkad sitnice mogu biti presudne tako da ne bude situacija da neki produkt ne djeluje i onda ga odbacite zauvijek. U ovome ste sami ako gledate s pozicije liječnika jer od njih nema nikakve koristi što se tiče seboreje jedino možemo pomoći jedni drugima sa svojim iskustvima.



Nema komentara:

Objavi komentar