subota, 29. listopada 2011.

Ostali problemi



Svi znamo ove "opće" probleme koji nas prate uz seboreju tipa perutanje, crvenilo, opadanje kose, svrbež. Ono što mene zanima i želim da ispod u kometare stavljate i druge probleme koji vas muče. To mogu biti i sitnice kojih niste niti svjesni ali navedite ih jer nemoguće da samo imate perutanje, barem je kod mene tako.

Zašto je to bitno? Naravno da je bitno jer na neki način se možete smjestit u skupinu koja ima manje i veće probleme. Svi znamo da seboreja ima više manje iste simptome no nemaju svi isti uzrok. Ja jesam pošao od pretpostavke (još uvijek jesam, jer ja jesam taj slučaj) da je problem toksičnost, bila ona unutarnjeg karaktera ili je došla izvana. Osim nje jedna od glavnih uzroka je i nedostatak određeni minerala koje organizam treba za svoje procese pa imate perutanje. Treći uzrok koji se spominje je alergija, to može biti bilo što, od praška za rublje, omekšivaća, parfema, odjeće....
Tu se također spominje promjena toplo-hladno pogotovo po zimi, to bih smjestio isto pod alergije.

Sad naravno da se pod "težini" popratnih simptoma možete smjestit u neku od tih kategorija.
Kod mene je bila hrpa drugih problema osim perutanja ali je bitno to da je perutanje prvo počelo.
Samo ću neke nabrojit koje sam imao a neke još imam; visok tlak, noćno mokrenje, glavobolje barem jednom tjedno, alergije na aditive i na druge namirnice tipa mlijeko, nedostatak energije tipa da si stalno umoran čak i kad se ujutro probudiš, akne, neuredna stolica, slab apetit, kovrčanje kose na rubovima, tanka i beživotna kosa, ispadanje obrva i trepavica...

Sve to sam više manje rješio detoxima i svim tim silnim eksperimentiranjima i zdravom prehranom.
Što sam sve prošao u zadnji par godina? Jako puuuuno. Pišem kilometarski članak o tome šta sve nije djelovalo ali to će bit spremno za objavu dok se potvrdi ovo što mislim da sam pronašao - dobitnu kombinaciju za rješavanje seboreje, radi se o 2 proizvoda koja djeluju u sinergiji i u tome i je kvaka, točno određeni proizvodi, određeni proizvođača i točno određenim dozama. Trebalo mi nekoliko mjeseci da dođem do toga i želim biti potpuno siguran da oni djeluju do kraja.

Zato za početak opet trebam vas, jer želim ovo razriješit do kraja, sad shvaćam zašto one silne "terapije" nisu djelovale. Želim da pišete o vašim drugim problemima ma koliko oni beznačajni bili.


Ja se zaista toplo nadam da će slijedeći post biti o konačnom odumiranju seboreje :)
Zasad nema druge nego biti uporan u držanju te beštije pod kontrolom.
Lijepo pozdrav zasad i ljudi držite se jer istina, hmh pardon, rješenje je svuda oko nas! ;)

Za kraj evo vam malo Stones-a da se opustite, jer znam da je meni potrebno :D